Veckan som gått

Ännu en vecka som rusat förbi!

Jag inledde den med ett besök hos ”min” veterinär efter att ha velat lite fram och tillbaka kring hur jag skulle göra.

Å enda sidan talade allt för att Vicke ”bara” har en blödning i hoven och att han dessutom kanske också har vrickat sig men jag kände att jag inte skulle få någon ro i kroppen förrän han hade kollats upp ordentligt.

Efter många röntgenbilder från alla håll och kanter samt ett böjprov och bedövning som verkligen bekräftade att hältan kommer från hoven kändes det bättre och ännu bättre är det givetvis att Vicke såg ohalt ut redan i torsdags.

Annars har den lilla hästen tillbringat hela veckan enbart gående i hagen, ordinationen är att han ska skritta hela denna veckan och därefter trava tills återbesöket 1 april.

Jag ser att all lera vi haft i våra hagar länge har gått hårt åt Vickes framhovar- de var tidigare mycket fina men har nu fransat upp sig en del så frågan är om jag även kommer att få tappskobekymmer inom kort.

Nåja, en sak i taget…..

Nu ser jag fram emot att skritta och som jag har nämnt tidigare finns det mycket man kan hitta på även i denna gångart (sagt av den som annars aldrig tränar på ”saker” i skritt….) så vi ska nog få tiden att gå.

Och bara att få sitta på sin häst känns jättebra- jag har fortfarande inte glömt tex Kreons gräsligt långa vila i sjukhage.

På tal om Kreon förresten….jag fortsätter att kalla Vicke för hans namn och igår när jag ombads att skriva Vickes namn på en foderspann hann jag skriva KRE innan jag förstod vad jag höll på med?!?!?!? Otroligt,,,,

Annars har vädret varit näst intill fantastiskt fint alla vardagar medan helgen däremot var ganska bedrövlig på den fronten.

Hela lördagen stormade det så att vi inte ens vågade släppa ut hästarna och söndagen inleddes med världens ösregn i flera timmar.

Men bara vetskapen att det nu är VÅR gör att det känns lättare att uthärda lite väder-motgångar även om långkalsongerna får hänga med ett tag till 🙂 !

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>