13 kommentarer Skriv kommentar

  1. Marie

    Helt fast!! Och skulle sambon eller hunden komma och pocka på uppmärksamhet får de en svart blick från mig… 😉

    Svara
  2. Eli

    Jag har också blivit ”fast” och tycker att det är ett mycket intressant program. Efter senaste avsnittet funderar jag på hur olika man reagerar vid nervositet. Är nyfiken på hur du Birgitta som tävlar regelbundet, hanterar eventuell nervositet inför tävling? Behöver du t.ex. vara ifred för att kunna fokusera? Jag tyckte väldigt illa om Daniels uppträdande mot sin hästskötare i kvällens avsnitt. Jag kan dock tänka mig att nervositeten spelade in en del och att han för övrigt verkar må väldigt dåligt vilket är jättesorgligt. Jag kan själv bli otrevlig när jag är riktigt nervös men jag tävlar heller aldrig. Jag brukade följa med som hästskötare till en duktig ryttare som var så nervös att h*n nästan spydde inför varje tävling. Jag förstår nog fortfarande inte varför någon vill utsätta sig för sådant frivilligt.

    Svara
  3. Linda

    Superhärligt program. Det enda som lyckats få hela min uppmärksamhet i en hel timma. Annars ledsnar jag fort.

    Svara
  4. Hedwiginnan

    Jag är också helt fast!
    Tycker Peder och Lisen är supergoa! Mina favoriter helt klart. 🙂 Daniel verkar ha det kämpigt och jag blev väldigt berörd när han står och gråter efter att ha sålt Glory Days. Man förstår att han har det tufft och att det verkligen krävs uppoffringar för att hålla sig kvar i eliten.
    Rasmus måste vara utrustad med världens största tålamod…Han såg lite sammanbiten ut när han stod och väntade på frugan innan han skulle starta Bellagio. Men så kul att han vann!
    Charlotte är lite komisk tycker jag..väldigt egocentrisk men hon kommer ju på sig själv emellanåt ändå. 🙂

    Svara
  5. Lena B

    Självklart kollar jag på Ryttareliten, äntligen ett hästprogram på svensk tv som inte är ett barnprogram!

    Missa inte att kolla på Ryttareliten/Stallet som bara går på webben, den serien handlar om ryttarnas hästskötare.

    Svara
  6. Blablabla

    Jag har sett ett par klipp (och hört lite prat om programmet) och har blivit avskrämd utav tråkiga beteénden hos de i programmet. I samma tarm som alla såp-program finns så är det ju samtidigt lockande att titta på även om jag försöker undvika saker som ej bidrar med något bra i mitt liv; jag tänker som så att det verkar mycket tragiskt humant sett att se vissa av dessa personer interagera med andra och det verkar inte handla så mycket om hästar att lära sig ifrån heller. Så vad är motiveringen till att se det egentligen?

    Utan att ha sett det så låter det inte alls som bra reklam för varken personerna som deltar eller hästsporten i sig heller…
    För mig som betäcker var det heller inte bra reklam för Bellagio att se klippet där CHB anser att han inte klarar av att ha andra hästar omkring sig eller passera saker, ”har han så dåligt temperament och är svår att hantera” är min tanke. Han har ju ändå gått både 3-4 & 5-års championat samt bruksprov förut och de borde ha övat på att vara på tävlingsplats med en 6-årig hingst de vill ut och tävla..?

    Svara
    • Frida

      Det som är intressant är att följa elitryttarnas vardag. Jag anser inte att beteendet är så farligt visst har det varit sekvenser med saker man kan fundera över men de är faktiskt bara människor och jag är den första att erkänna att jag har betett mig på liknande sätt i olika situationer men det är bara en del av min personlighet. Vi vet inte hur svt valt att klippa, kanske bad Daniel om ursäkt efteråt och allt var fine vad vet vi?

      Det är inget utbildningsprogram utan det är väl gjort så att även människor som inte redan kan en massa ska kunna titta och hänga med. Visst för oss insatta blir det inte så mkt matnyttigt men jag tycker det är väldigt intressant. Det är kul att se hur folk på elitnivå reagerar på t ex motgång. Charlotte so blev så ledsen när hon fick utgå. Jag hade trott att hon skulle ha ngt genomtänkt motiv och säga att jag valde att göra så här för att…. men i själva verket blev det bara för svårt och hon klarade inte att fortsätta vilket var intressant att se.

      Ang hingsten så vet jag inte hur gammal eller rutinerad den är men att den skulle ha dåligt temperament bara för att C och R är noga med säkerheten förstår jag inte? En hingst är en hingst oavsett rutin och en trång gång med en traktor som kör och fullt med småponnyer med småbarn (i lagom sparkhöjd) hade jag inte velat rida någon häst i. Inte bara för hästens skull. Den tog det dessutom i mina ögon rätt bra hingstar kan flippa ut för mindre han jazzade bara runt lite.

      Jag rekommenderar dig att ta dig tid att titta jag tycker det är klart sevärt 🙂

      Svara
      • Frida

        Hmm blev nog lite konstig mening nu jag menar att det bara är EN del av min personlighet inte hela, jag har (hoppas jag) fler bra sidor än de som kommer fram ibland, lät ju som att jag var värsta bitchen och att det var helt okej haha

        Svara
  7. Linda

    Jag är helt såld. Tycker det är superintressant att få följa dom. Tyckte lite synd om Rasmus i gårdagens avsnitt, han förtjänar lite mer utav Lotta.

    Svara
  8. Ann

    Jag fattar inte hur ni kan bli fast! 🙂 Helt ointressant tyckte jag efter första halva avsnittet (bara kommit så långt). Ingenting fångade mitt intresse faktiskt, och då ÄR jag ju ändå en tävlande hästägare/ryttare. Jag måste kanske försöka igen.

    Svara
  9. Minstral

    Jag gillar verkligen programmet och jag gillar alla som är med, man måste ju inse att TV vinklar utifrån vad de tror ”säljer”, de väljer att visa en lite tjurig DZ, jättemysiga PF och LBF och bortskämda Charlotte. Man får ju ”läsa mellan raderna”. Riktigt bra program med vanliga människor som är sådär olika som vi människor oftast är 🙂

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>