Har ni blivit lurade?

Man upphör aldrig att förvånas tycker jag och för ett tag sedan pratade jag med en hästägare som berättade att denna, då personens häst inköptes lurades grovt kring allt möjligt som hade med affären att göra av en ”vän” personen känt i 30 år?!?!?!

Idag undrar jag om ni har varit med om något liknande?

Har någon lurat er vad gäller något som har med ert hästeri att göra; om det så gäller hästköp, diverse utförda (eller inte utförda) tjänster, foder, uppstallning, transport eller annat?

Påtalade ni ”lurendrejeriet” och vad hände i så fall?

Förblev ni tysta och varför valde ni den vägen?

6 kommentarer Skriv kommentar

  1. Eva i Lux

    Ja, det har tyvärr jag (kokar när jag tänker på det faktiskt). Hade för några år sedan en person som, mot en mindre betalning, skulle ta hand om = RIDA Calvin då jag var bortrest 12 dagar över jul och nyår. När jag sedan kom tillbaka sa hon att det gått ”så bra”. Snart däreter fick jag höra av andra att de sett henne longera någon gång, en hade sett henne en morgon i sadeln, men annars hade han bara varit i paddocken. Då Calvin var i ett ”uppbyggnadsstadie” efter en längre period med bara promenader för hand, blev jag ursinnig. Då jag helt litade på att hon klarade av honom, hade jag frågat JUST henne som var en mycket kapabel ryttare.

    Jag minns inte exakt vad jag sa till henne, jag tyckte faktiskt det var pinsamt! Men jag sa att jag var väldigt besviken, både på att hon ljugit (extremt korkat, då jag ju är vän med de flesta i stallet) och att hon inte gjort vad som lovats. Samt att hon skulle vara ”rätt” glad för att ingenting hänt (vrickning i paddock t.ex.) för om hästen tagit skada, hade det stått henne dyrt. Hon bara 1/4 av de pengar jag utlovat, för att hon i alla fall rengjort honom, bytt täcken, tittat till honom osv.

    Tilläggas ska att jag konfronterade henne diskret utan att blanda in någon annan, för att inte få nån slags allmän lynchstämning. Efter detta var det ju inte så kul, men faktum är att hon flyttade bara några månader senare. Jag inser vilken otrolig tur det var att inget hänt…..

    Svara
    • Malin

      Jag är inte säker på att jag förstått helt här – menar du att människan släppte hästen lös i paddocken och lät honom flänga runt, istället för att rida?! Eller är paddock ett annat ord för hans vanliga hage? Jag hade blivit vansinnig i vilket fall, men om det är det förstnämnda är hon ju skruvad på riktigt..!

      Svara
      • Eva i Lux

        Just så var det. Hela grejen var att han skulle röra sig under kontrollerade former…. Rena rama TUREN att inget hände.

        Svara
    • Birgitta

      Verkligen uselt gjort! Finns få saker som gör mig så arg som om någon gör något mot mina djur som jag inte gillar.

      Och som du skriver: så himla korkat att inte sköta sina åtaganden när det finns så många i stallet som kan se och ”rapportera”.

      Svara
  2. Madeleine

    Om jag har blivit lurad? Ja, det kan jag lugnt säga att jag har stått med lång näsa mer än en gång.
    Jag har valt att glömma och gå vidare och hoppas på att jag blivit lite mer vaksam.

    Svara
  3. CeciliaL

    Inte speciellt ofta, men jag irriterar mig fortfarande pa att Archie inte ar registrerad med arabhastforeningen trots att jag nar jag kopte honom (som fol) fick kvitto pa att saljaren skulle registrera honom, men inte kunde gora det forran hon omreggat sitt sto som avelssto. Trots flera AR av tjatande sa gjorde hon aldrig det. Nu ar han ju i och for sig en valack och skulle inte avlas pa, men det var liksom principen: jag kopte en registrerad arabhast, kom vi overens om. Men fick inte det jag kopte. Hon ursaktade sig och hon hade inte rad och till slut slutade hon svara. Efter flera ar gav jag upp. Sur och lurad kande jag mig. Borde val komma over det nu nar hasten ar 23 och snart kommer vandra vidare!! :O

    Annars tycker jag val att det ar vanligare att man blir (eller kanner sig) sviken an lurad.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>