En häst till?

Då och då får jag ett anfall av ”jag vill ha en häst till”.

Det har hittills stupat på kostnadsbiten framför allt; ska jag ha två hästar ska det vara två som jag kan träna och tävla med och det klarar inte min ekonomi som det ser ut just nu.

Att jag åter har börjat tänka i dessa banor är både för att Vicke är skadad och för att vi faktiskt har en plats i stallet i några månader framöver (till efter sommaren närmare bestämt).

Det kanske trots allt finns någon som skulle vilja få sin häst utbildad ett tag och till en mycket billigare kostnad än om den skulle lämnas iväg till ett proffs?

Ja, jag får väl se om jag orkar dra i detta och leta aktivt så att säga men skulle ni ha några idéer får ni gärna höra av er till mig!

10 kommentarer Skriv kommentar

  1. Prick

    Den häst du red och tävlade förut då? Är inte den kvar?
    Den stod kanske i ett annat stall?

    Svara
    • Birgitta

      Den står i ett stall 25 minuters körväg från mig så det är inte alls aktuellt.

      Ska jag ha en häst till ska det vara på vår anläggning.

      Svara
      • Prick

        Jaha, nä då var det ju inget att ha.
        Men har du frågat runt i ditt stall? Ni är väl ganska många? Någon hoppryttare som vill ha lite ordning på markarbetet?

        Svara
  2. silverbjälke

    Tyvärr inga såna känningar i dina traker. Vinner du på Lotto så hör av dig, Jag har inventerat vårt hästbestånd och fattat lite beslut. = Har för många hästar och har separationsångest och man fäster sig…Kan inte bestämma sig och blir blödig i sista stund. Är nog Sveriges sämsta hästsäljare för jag skaffar bara fler och vill inte ens sälja när folk vill köpa = Smått rubbat för att driva hästverksamhet.

    Men nu är beslut fattat, Så hör av dig när Lottoraden sitter där den skall.

    Svara
    • Birgitta

      Lotto-rad blir svårt då jag aldrig spelar. Kanske ska göra som vissa andra gjort och starta en ”tiggar-tråd” på Facebook så att folk kan sätta in pengar på mitt bank-konto 🙂 ?

      Förstår dig vad gäller försäljningsbiten- så har jag också betett mig när jag skulle sälja och INNAN jag varit helt övertygad i mitt hjärta om att det var rätt beslut.

      Min man (som är säljare) sa vid tillfället att det hördes lång väg att jag inte ville sälja när spekulanter ringde och vid ett tillfälle avbokade jag ett besök med en ren lögn bara för att jag ångrade mig. Jag sa dessutom något i stil med ”ring inte mig- jag ringer dig” och sedan gjorde jag det aldrig. Moget va´?

      Svara
  3. CeciliaL

    Finns det inte nagon annan agare pa din anlaggning som vill ha hjalp? Skulle tycka det var toppen om nagon bra ryttare i samma stall ville rida min hast! 🙂

    Svara
    • Birgitta

      Ska jag lägga tid och engagemang på en häst till så vill jag ha den mer eller mindre som min egen- inte bara ”hjälpa till” med någon annans. Jag HAR ju en häst redan så jag sitter inte i sjön och ingen av de hästar som står på anläggningen just nu ”passar” av olika anledningar och/ eller BEHÖVER/ vill ha hjälp.

      Jag tänker mig mer en häst att kunna träna och tävla med och inte bara ”motionera” åt någon som inte har tid och det är väl det som det skulle kunna handla om ifall jag hjälpte till med någon häst på anläggningen och det är inte intressant (och finns som sagt inte behov av just nu).

      Svara
      • CeciliaL

        Vem sa något om att ”motionera”?! Det förstår jag också att du inte skulle vara intresserad av. Jag menade något typ Zack, fast uppstallad i DITT stall, snarare än en halvtimme bort.

        Svara
  4. Prick

    Men om du inte har råd att hålla två hästar men ändå vill rida mer kanske du får ompröva dina värderingar? Att få tillgång till en häst för träning (men inte tävling) kan väl vara nog så bra om du står med en som du endast kan skritta på?

    Svara
    • Birgitta

      Jag kanske var otydligt men för mig handlar det inte om att ”rida ytterligare en häst till varje pris”.
      Men eftersom vi just nu har en ledig plats i vårt stall i några månader (och det händer nästan aldrig annars) tänkte jag att om det dök upp något ”intressant” kunde jag ha en häst till som ett tidsbegränsat projekt.
      Utan att gå in på närmare detaljer kring de hästar som står på anläggningen just nu är jag inte intresserad av att rida någon av dom även om deras ägare hade velat det och flera hästar är till salu/ kommer att flytta inom kort = inget som jag ser som intressant att lägga min tid på.
      Jag kanske låter kräsen men det kan man väl få lov att vara- framför allt som jag som sagt har en egen underbart häst att, om inte annat skritta på.
      Hade jag varit HELT hästlös, som när Kreon togs bort, hade jag kanske resonerat annorlunda eller om det skulle visa sig att Vicke måste vila under lång tid.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>