Mockning på 20 sekunder!

bild(63)

Vi har en tillfällig hyresgäst i vårt lilla stall- den nykastrerade minishettisen Egon.

Idag när jag gick förbi hans box med en spångrep i handen insåg jag att det skulle behövas ETT tag med denna för att mocka hela hans box så det gjorde jag faktiskt 🙂 !

Det tog som rubriken säger typ 20 sekunder!

Tänk om alla hästar bajsade lika ”smart”, läs: i en enda hörna av boxen.

Oj, vad snabbt man hade mockat ett helt stall och vad lite strö som hade gått åt.

Jag undrar om inte detta hörn-bajsande är lite typiskt för hingstar även om vi för ett par år sedan hade ett kallblodssto som gjorde likadant.

Hennes box mockade jag på någon minut och ströet som gick åt var obefintligt.

Vickes box kan för blotta ögat alltid SE mer eller mindre ren ut men det är för att han har så mycket halm i den att han kan begrava sina högar som finns både här och där.

8 kommentarer Skriv kommentar

  1. Rie

    Pållen var oerhört renlig av sig som hingst, allt låg i en prydlig hög på ett ställe och kisse på ett annat. Bara att plocka upp. Sedan blev han valack som började slarva lite.
    Men det är ändå väldigt enkelt att mocka hos honom (till skillnad från hans boxgranne vilken tydligen vänder hela bädden varje natt). Gammelpållan var också en dröm att mocka hos. Piss och skit i ett hörn – där gick det inte mycket spån…

    Svara
  2. Linda

    Båda mina stora ston och min valack gör på ett ställe i boxen. Shettisen är lite rörigare dock. Brukar gå på ett kick att mocka åt alla när dom står på stall.

    Svara
  3. Frida

    Har för mig att det fanns en artikel i ridsport om hur man lärde hästar att bli ”rumsrena” och det syftade då på att de skulle bajsa i en hörna. Det var en liten process men det verkade funka för många, man skulle typ spara en hög bajs vid mockningen och lägga den i ett hörn eller hur det nu var. Min häst bajsar redan på samma ställe, fastän hon är ett sto 🙂 Men hon är å andra sidan lite ”fin i kanten” så hon vill nog ha det lite snyggt och inte ligga i bajset. Men man kan säkert googla fram artikeln om man vill testa på sin häst …

    Svara
  4. silverbjälke

    Jag brukar säga ”hingstbajsar” när de alltid skiter på samma ställe mot samma vägg.

    en bra grej var att hänga upp en grej, typ en slicksten eller liknande som gör att hästen ofta står åt ett håll (och se till att krubba, höpåsetömningsfläck och kopp/hink) är på samma vägg som slickgrejen. såsätt har den alltid arslet åt ett håll ju. Jag har försökt göra iaf två håll fruktansvärt ointressanta just för att de inte ska gilla att stå ditåt.

    Svara
  5. Susanna

    Min tanta bajsar i princip bara i ett hörn i boxen. Dock bajsar hon ofantliga mängder, så det tar rätt lång tid att mocka ändå..

    Svara
  6. Åsa T

    Vi fostrade vårt sto enligt ovan, fungerade utmärkt! Bajsade på samma ställe och vi la ingen halm i det hörnet så det var bara att lyfta ut, valacken däremot var obildbar… 😉

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>