April, april…är du en dum sill?

Jaha…och idag är det första april vilket osökt leder mig in på frågan om ni någon gång har blivit lurade på ett verkligt minnesvärt sätt detta datum?

Själv är jag inte mycket för att luras- det ligger liksom inte för mig. Jag LJUGER aldrig utan är väl snarast ibland (för) ”brutalt ärlig”, på gott och ont. Ibland är det uppskattat…ibland verkligen inte.

Läste på Facebook att tidningen Ridsports aprilskämt är att ”Rolf-Göran Bengtssons ljumskar håller inte för hoppning- nu sadlar stjärnan om till dressyr”- det var väl ett ganska ”genomskinligt” skämt, eller hur?

Och i tidningen Equipage kan man läsa att skimmelägare kan ansöka om ett bidrag på 10.000 av EU för att ”färgens bevarande”. Också väldigt ”ljusblått” får jag säga…vem går på sådana ”skämt?

13 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna-Kajsa

    Och vita ridhuset på Strömsholm är numera rosa 🙂 Men min erfarenhet är att hur genomskinliga aprilskämten är så är det alltid någon som går på dem. När jag jobbade på en mindre lokaltidning på 90-talet fick vi många arga samtal om våra aprilskämtsartiklar…

    Svara
      • Anna-Kajsa

        De blev lurade. Värst var det när vi skämtade om att dubbelspåret från Mjölby till Skänninge nu var beslutat (var på gång). Det innebar att det skulle bli en tågstation i Skänninge. Den hade SJ beslutat skulle heta Mjölby Norra (två ömma tår: Skänninge hade inte riktigt kommit över att de blivit införlivade i Mjölby kommun, Mjölby Södra hette ortens mest kända idrottsförening). Till detta hade min chef, som är en skicklig illustratör, ritat en byggnad på en jättemodernistisk station (öm tå nr 3: Skänninge är en över 1000 år gammal stad som är stolt över sina historiska byggnader). Detta svalde en del med hull och hår och var jätteupprörda.
        En annan favorit är från Östgötacorrespondenten, från min gymnasietid. Där påstod man att man på universitetet hade tagit fram en lampa som spred mörker ist för ljus, praktiskt om man t ex visade overhead och ville ha resten av lokalen ljus. Vår fysiklärare gav oss i uppgift att bevisa varför detta inte funkade.

        Svara
      • Prick

        Jag gissar på att folk blev arga för att de trodde att det var sant (skämtet).

        Svara
  2. Eva i Lux

    Jag minns hur lång tid det tog för mig att inse att ett inslag på nyheterna var 1 april, för många år sen.

    De gjorde ett väldigt trovärdigt nyhetsreportage från Italien, där kvinnor med hucklen stod på stegar under ”spaghettiträden”. Det meddelades att ”årets spaghettiskörd blir väldigt dålig pga för mycket fukt”, eller nåt i den vägen. I träden hängde också vad som såg ut som jättelånga spaghettis som arbetarna klippte och la i korgar. Jag kollade lite förstrött och det gick inte upp för mig att det var ett skämt förrän hela ”reportaget” var slut. Riktigt proffsigt gjort (det finns någonstans om man googlar). Lite genant, JU!

    Svara
  3. Eva i Lux

    ”Spaghetti harvest April fool” eller nåt heter det på youtube. Såg det just och det var inte precis som jag minns det, men jag var inte särskilt gammal heller…..

    Svara
  4. rackemarie

    Skrollade min facebook och såg skimmelgrejen. Tänkte inte ens på att det var första april. Jag tillhör de lättlurade. Kanske för att jag utgår ifrån att alla talar sanning alltid. Precis som jag 😉

    Svara
    • G

      TACK! Jag tyckte WOW och meddelade glatt min stallkompis som äger 2 st och kom i samma sekund på att det var 1 april. Naiv much haha. Och impulsiv, för jag kom ju på mig jäkligt snabbt. För att vara ganska cynisk mänska så är jag väldigt godtrogen ibland. Beror nog på att jag är så otroligt ointresserad av att luras själv så jag tänker inte på att det finns andra som tycker practical jokes är det roligaste som finns 🙂

      Svara
  5. Nina B

    Idag litar jag inte på nå’n! 😉

    För ett par år sedan var det ett roligt skämt i ena lokaltidningen här.
    Samma kille hade ställt upp som pappa på fyra olika ”Välkommen till världen-bilder” 😀

    Samma år hade NSD också en rolig: ”Lapporten är stängd. Under sommarsäsongen kommer Lapporten att vara stängd pga det hårda trycket från alla turister.”

    /Nina

    Svara
  6. Angelica

    Haha jag gick ju på grejen med RGB! Kanske för att det hade varit så roligt, eller så är man bara trög :O

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>