Ett nytt Birgitta-projekt

Som jag skrev för ett tag sedan hade jag gärna haft en häst till under några månader framöver (medan vi har en boxplats ledig i vårt stall och tills den häst som den är reserverad för kommer efter sommaren) men eftersom det verkar vara svårt att genomföra har jag hittat ett annat ”projekt” att roa mig med under en tid framåt.

Jag har ju aldrig haft/ ägt en yngre häst än en 3-åring (Décima och Archie) men tänkte nu ta mig an en 1-åring för att få lite egen vana i hur man hanterar så unga djur.

Den som ska få utstå mina omsorger och med sina ägares goda minne är ett snyggt rödhårigt sto som står på vår anläggning.

Rödluvan visade tidig mycket egen vilja och kommer nog att må bra av att få lite vägledning i hur vi människor vill att hästar ska uppföra sig.

Än så länge handlar det om att träna ”Messy” (som är efter Messenger) i att bli borstad över hela kroppen och att lyfta benen- vi har innan dess tränat på att gå till och från hagen självständigt vilket har gått utmärkt.

Fördelen med en så här liten varelse är att man inte behöver lägga några längre eller ens dagliga stunder på tex borstning- jag kommer att träna henne några dagar i veckan och så får vi se hur det hela utvecklar sig.

Det enda som redan känns lite jobbigt är att det ju kommer att dröja tills vi kan börja rida på Messy (vilket jag INTE planerar att ta hand om utan bara agera medhjälpare).

Tålamod är inte en av mina dygder utan jag vill göra allting nu, nu, nu så det är ju tur att det ändå finns en del man kan LEKA fram även med en bebis-häst.

bild(68)

Det gäller att vila upp sig…..
bild(69)

….innan den där besvärliga människan kommer och börjar…..
bild(70)

…..borsta och ha sig.
bild(71)

Men jag är sååå DUKTIG och uppför mig så fint!

5 kommentarer Skriv kommentar

    • Birgitta

      Mitt stående skämt är att Messy är allt jag inte vill ha hos en häst

      1. sto
      2. fux
      3. hoppstammad

      🙂 🙂 🙂

      Kanske tur för min plånbok…..

      Hade den varit en mörkbrun pojke vet man aldrig hur det hade kunnat sluta 🙂 .

      Lite skämt och lite allvar men Messy är, tycker jag som inte är någon fölexpert förvisso, jättefin exteriört. Har en rejäl, hjärtformad rumpa tex som båda gott 🙂 .

      Ska försöka ta lite bättre kort framöver.

      Svara
  1. Anna-Kajsa

    Vi har fortfarande nästan tre månader kvar till det projekt vi påbörjade för ett år sedan föds :-). Vi har ju inte haft några föl på rätt många år nu, yngsta egna är ju sex år, så det är rätt spännande.

    Svara
  2. silverbjälke

    Hon är fin den lilla 🙂 hästens naturliga beteende märks ju så otroligt väl när de är små och lite otama. Det kommer bli kul och gå bra.

    Svara
    • Birgitta

      Det är verkligen väldigt kul och eftersom jag anser mig vara duktig på att ”uppfostra” djur så tror jag också att det kommer att gå bra 🙂 !

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>