Fråga från en läsare om klädsel vid pay and ride

Fick nedanstående fråga från en läsare och eftersom jag själv aldrig deltagit på Pay andr Ride (Kreon gjorde det med X vid 2 tilfällen men jag minns banne mig inte hur X var klädd) så frågar jag er:

På söndag ska vi ha pay&ride och det har kommit upp en fråga som jag tänkte kolla med er:
 
Klädsel på ryttare och häst. Ska det vara kavaj/vita ridbyxor? Får man ha spö och skydd/lindor på hästen?
 
Jag har för många år sedan både deltagit och varit med och arrangerat både pay&ride och pay&jump och så vitt jag minns var det bara att komma som man var, har absolut för mig att hästarna hade både det ena och det andra på sig men nu var det ju x antal år sedan.
 
Har ni ngn koll på detta?!?

7 kommentarer Skriv kommentar

 1. Linda

  Jag har varit på två Pay & Ride i år och det har varit valfri klädsel som gällt då. Likaså har det varit frivilligt med benskydd/lindor/spö. Någon enstaka har haft kavaj har jag sett men det känns lite ”överklätt”. Vita ridbyxor är det fler som haft, men majoriteten har haft vanliga vardagsridkläder. En och annan häst har varit flätad.

  Svara
 2. Anna-Kajsa

  Jag har ridit pay & ride/klubbtävling i full tävlingsmundering inkl hatt och i snygga vardagskläder och oknoppat, lite beroende på situation. Jag är nog mer noga med klädseln om det är klubbtävling eller klubbmästerskap än om det är en p&r.

  Svara
 3. Anonym

  Hej! Valfri klädsel, dock inte luvtröja pga risk för att fastna nånstans! Obligatorisk väst naturligtvis!

  Svara
  • Trasselkvast

   Väst är dessutom endast obligatorisk om man är under 18 och i fälttävlans terrängmoment.

   Man får ha på sig exakt precis vad man vill när man rider p&r eller p&j. Det är en helt vanlig träning, och ingen har rätt att ha någon åsikt om ditt klädval. Däremot brukar väl de flesta ta chansen att visa upp sina snyggare ridkläder, om än inte tävlingsmunderingen.

   Svara
 4. Prick

  Som de flesta säger valfri klädsel men man brukar skriva det måste vara sko/stövel m klack och godkänd hjälm.

  Svara
 5. CiA

  Jag vet iofs inte om träningstävlingarna jag var iväg på många ggr för ett antal år sedan går helt att jämföra med Pay and jump/ride men de har iaf varit arrangerade av 4 rätt stora klubbar som haft hopp 30-120 cm och valfritt program på kortbana med många, många deltagare. Där har det inte varit någon som kommit i kavaj och vita ridbyxor mer än några av de allra minsta barnen faktiskt… Som vuxen hade man alltså stuckit ut om man kom i full tävlingsmundering! 🙂

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>