Onsdag- i sadeln igen

Gissa om jag var glad att min hovslagare kom och satte på Vicke skorna idag.

Han var inte alls bekväm med att gå utan och hade puls i båda benen så han har ju klart känsliga sulor och kommer att behöva hjälp med sina hovar med andra skor än traditionella, det konstaterade redan min egen veterinär och den veterinär som utförde magnetröntgen igår sa samma sak.

Vilken typ av skor och om även sulor, med eller utan flytsulor ska läggas på är dock inte bestämt ännu- det svaret kommer resultatet av magnetröntgen att ge.

Idag skrittade jag ut i härlig sol och vindstillhet och kände tacksamhet över att ha en så snäll häst att han fortfarande, efter så mångas veckors vila inte har börjat få en massa trist överskottsenergi.

Messy blev bara omklappad i hagen och boxen även om det också är träning i sig.

Innan jag började ”hålla på” med henne var hon väldig reserverad i boxen och det kändes som att hon liksom vaktade den (eller kände sig trängd, vad vet jag) och det tycker jag är viktigt att helt träna bort.

Förvisso anser jag att hästen ska få ha sin box mer eller mindre i fred- en form av fredad zon så att säga där man inte kommer och klampar in i onödan men om man VILL ska man ju absolut kunna göra det- vare sig hästen står i den eller inte.

Måste förresten berätta om hur otroligt smart jag tycker att den lilla är:

Igår ville jag borsta henne på stallgången men såg redan på håll att hon låg ner i boxen.

Jag tänkte att hon fick ligga kvar om hon ville men att jag ändå kunde prova att ropa på henne.

Och det räckte att hon hörde ”hej Loppan” och inte ens såg mig så reste hon på sig- duktig häst va´?

Så det blev borstning på stallgången och nu står hon fint i uppbindningarna utan att jag behöver hålla henne i ett grimskaft för säkerhets skull.

Jag är övertygad om att Messy är smartare än genomsnittshästen ha ha…det ska bli roligt att se om jag får rätt!

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. silverbjälke

    Kul att det funkar med den lilla.

    mysko med hältan, men det verkar ju faktiskt som ni är det på spåren. vet inte om jag inbillar mig men tycker det varit ovanligt många liknande ”fall” i hela landet iår. kan ge mig fan på att mina sul teorier pga den extremt långa varma-kalla-varma-blöta-leriga-mjuka vintern kan vara stor del av boven. hoppas iaf. Då det blir nog bra snart med rätt hjälp.

    Svara
    • Birgitta

      Som jag skrev i en tidigare kommentar tycker även jag att det ”vimlar” av hästar med sulproblem och/ eller hovbölder men det kan ju bero på att vi diskuterar detta här på sidan en del?

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>