Fler förslag på TR-ändringar och en fråga

Här kan man läsa om fler förslag:

http://www.hippson.se/artikelarkivet/sportkollen/overdomaren-listar-viktigaste-tr-forslagen.htm

Gällande gemensamma bestämmelser moment 175 så hade ju detta helt klart varit en regel enligt vilken tex Kreon hade kunnat bli utesluten om han hade fortsatt att muppa sig så som han gjorde med mig på någon tävling där han sparkade hej vilt omkring sig utan att bry sig det minsta om någon var i närheten eller inte.

På en tävling blev jag ju tillsagd av överdomaren att lämna framridningen och det har jag full förståelse för även om jag just då hade fullt upp med att ens hålla mig kvar på hästen och inte hade tid att fundera över hur otäck han måste ha tett sig för omgivningen. En bra regel tycker jag!

Men vad tänker ni om att man ska få tävla dressyr utan ridjacka/ frack i undantagsfall (vid väldigt varmt väder tex)? Kommer ni att göra det om det blir tillåtet?

9 kommentarer Skriv kommentar

  1. JohannaB

    Jag tycker regeln är bra men det förutsätter ju att man har en snygg tävlingsskjorta och ev plastrong som sitter fast i skjortan…
    Själv har jag vit bomullstop med ett skjortbröst över, och det kommer jag aldrig rida in på tävlingsbanan i 😉

    Svara
  2. Anna-Kajsa

    Jag tycker också det är bra, sen får man ju själv se till att man är snygg under! Jag minns särskilt ett tävlingstillfälle. Det var 32-33 grader varmt och tävlingsplatsen låg som i en gryta. Luften stod still och det var vansinnigt varmt. Det fanns inte heller någon skugga på hela området. Jag red första klassen utomhus och tyckte det var vansinnigt jobbigt. En halvtimme senare var det dags för nästa klass, i ridhuset. Jag är helt säker på att det var över 50 grader varmt i plåtlådan. Jag hade dessutom vid det tillfället min nyinköpta jättesnygga tävlingsblus under yllekavajen – jag hade inte skämts en sekund för att rida i den. Efter det köpte jag åtminstone en (grå) kavaj i funktionsmaterial.

    Svara
  3. Frida

    Tycker det är bra att man får möjlighet till det, ibland är kavajen vidrig. Men eftersom jag ser ännu fetare ut utan min kavaj lär jag kränga på mig den av ren fåfänga i alla fall tills jag ser lite mer normal ut haha.

    Annars gillar jag att sporr och kandartvånget kanske ska tas bort, finns många hästar som går bättre utan dessa och varför ska man inte få välja? Är en rätt gammalmodig regel tycker jag…

    Svara
  4. Birgitta

    Själv skulle jag absolut kunna tänka mig att tävla dressyr utan ridjacka.

    Men jag hoppas och tror att det ändå blir några regler kring VAD man får ha på sig om inte ridjackan döljer :).

    Man skulle ju tro/ önska att alla själva insåg att vissa saker är mindre lämpade att tävla i än annat men så är det inte.

    Svara
  5. Frida

    Ja en ridskjorta med ärm borde det vara krav på, linnen går ju bort t ex….

    Svara
  6. Ann

    Jag har vid flera tillfällen på nationella meetings varit med om att tävlingsledningen tillåtit kavaj/frack-fritt.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>