Fredag- longering och tupp-tur

I morse var min plan att släppa lös Messy i ridhuset för andra gången men när vi väl kom innanför dörrarna fick jag en annan idé i stället.

Eftersom jag ledde henne i en longeringslina tänkte jag se vad som skulle hända om jag liksom provade att longera lite.

Och se på f..n….den lilla loppan sprang så fint runt mig- nästan som en vuxen häst!

I högervarvet blev hon först lite spänd och vände runt i linan och dessutom råkade hon se delar av sig själv i spegeln vilket ytterligare förskräckte henne men det tog faktiskt inte någon lång stund förrän hon sprang runt mig även i detta varvet.

Efter några få minuter med mycket beröm avslutade jag- ännu mer övertygad om att Messy är ett A-barn *SKRATT*.

Lite synd att jag inte filmade det hela men det blev ju så oväntat och ärligt talat hade det nog varit lite väl dumdristigt att filma samtidigt som man longerar en åring första gången….

Eftersom det var vindstilla och sol på eftermiddagen skrittade jag ut Vicke och det gick utmärkt ända tills vi var på väg hem.

Ett hushåll på den väg där vi rider har införskaffat de lustigaste höns jag sett- det ser ut som att de har mamelucker på sig och vaggar/ springer dessutom omkring på ett jättelustigt vis.

Vicke tyckte dock inte att de var det minsta lustiga när de nästan demonstrativt ställde sig i vägen för honom och han hade INGA planer på att gå förbi.

Och vi som i princip aldrig möter andra ekipage när vi är ute och rider fick precis, just då (vad är oddsen???) en modig häst och hans ryttare bakom oss och se den hästen; den visst hur man går förbi höns!

Vicks följde förskrämt efter men vi kom i alla fall hem!

Eftersom jag redan hade passat på att borsta Messy i hagen (tycker att det är bra träning att jag ”härjar” med henne lite överallt) så kunde jag köra hem efter detta höns-trauma och Vicke kunde pusta ut i boxen.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>