Jag kan SÄGA det…..

spara

….men ÄNDÅ åka och köpa MER 🙂  !

Fast jag tycker ändå att jag är hyfsad ”behärskad” i jämförelse med en del andra hästägare jag känner som har mer än 30 schabrak tex (till en häst).

Själv FÖRSÖKER jag nu att slita ut alla täcken jag har innan jag köper fler och det går väl sådär kan jag säga 🙂 .

Det är svårt att låta bli om man tex hittar ett fint termotäcke för runt 200 kronor…jag menar…det är ju ”inga pengar” eller hur, hi hi?

Nyligen köpte jag en jättefin lättviktshjälm för runt 300:– (Gekås så klart) och kände mig då nästan ”tvingad” att slänga en av de 4 hjälmar jag redan hade.

Att den var ganska ofräsch invändigt efter många svettiga ridpass var väl det som slutligen fällde avgörandet men det VAR svårt att slänga något som ändå fortfarande var funktionsdugligt….

tack

9 kommentarer Skriv kommentar

  1. Hedwiginnan

    Jag är hyfsat duktig också men däremot blir jag nästan glad när jag som tex i förrgår såg att Heddan hade slarvat bort ett bakbensskydd på uteritten..”nä men oj..nu MÅSTE jag ju köpa nya…” Dessutom insåg jag att jag saknar ett jättefint brunt fleecetäcke. Undrar om jag ska fråga efter det i förra stallet eller om jag ska köpa ett nytt…hmm. Är ju väldigt sugen på det oranga från schockemöhle..

    Svara
    • Birgitta

      Hmmmm…pinsamt nog måste jag erkänna att jag absolut känner igen mig.

      Jag kan nästan ÖNSKA att vissa saker (halv-urtvättade täcken tex) ska gå sönder så pass att jag kan motivera en resa till soptunnan. Eller så utsätter jag saker för ”risker” så att de, om jag har tur he he he, går sönder så att jag kan köpa nytt!

      Svara
      • Anonym

        Annars är ett bra tips att ge bort grejor man har tröttnat på… Antingen till bekant eller till nåt hästloppis eller kanske ridskolan? Det finns alltid någon som vill ha… 😀

        Svara
        • Birgitta

          När jag stod på ridskolan fick lektionshästarna alla mina ”ut-tjänta” schabrak- de kunde hänga med rätt länge.

          Numera lägger jag grejer jag inte vill ha men tycker är ok i stallet och skriver att folk får ta fast jag får lika ofta slänga dom efter ett tag- folk har själva så mycket och grejerna har väl inte varit tillräckligt attraktiva.

          Svara
          • CeciliaL

            Nä, gamla urtvättade grejor förstår jag att folk som står på ett flott privatstall inte vill ha – jag tänkte mera på ridskolor och litet enklare stall (här finns det många som vill ha gamla prylar, både bland bekanta och via lokala Freecycle eller FB sidor). Om man inte ens kan skänka bort prylarna, tycker jag man har förtjänat rätten att kasta dem, utan att skämmas! 🙂

          • Anna-Kajsa

            Inför vår flytt sorterade jag ut två fulla flyttkartonger med saker vi inte använde, men som var hela. Jag la ut en annons att jag skänkte allt gratis till den som först kom och hämtade rubbet, inget strul. Efter 30 sek ringde en tjej och sa att hon satte sig i bilen, men hade 45 min att köra. Mycket riktigt stod hon på gårdsplanen 45 min senare och tog allt och jag kunde plocka bort annonsen. Under tiden hade jag fått ett par svar som verkade vettiga och flera strulputtar som trots min tydlighet ville fråga om ditten eller datten fanns, och bara ville ha vissa specifika saker.

  2. Jenny

    Min sambos kommentar i en ridsportaffär var rätt talande. Expediten frågade om det var något särskilt vi behövde hjälp med att hitta. Han menade att vi snarare behövde hjälp med att INTE hitta något…. 😉

    Svara
  3. My

    Jag var på väg att skriva att jag har allt jag behöver men idag kom jag på att jag faktiskt tror att jag behöver ett novabett och ett hoppschabrak… Hihi 🙂

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>