Torsdag- bästa vänner igen!

bild(62)

Väldigt mysko bild jag skickade till en av Messys ägare som ”bevis” för att hon står i spolspiltan. Jag brukar skicka små stolta sms-rapporter och gärna bifoga diverse foto-bevis fast detta kortet tog nog priset i uselhet :). Och nej, jag har inte totalt knäckt lilla Messy och att det är därför hon står helt nerböjd med huvudet- hon äter müsli ur en spann förstår ni 🙂 !

 

Efter att ha ägt 2 fuxston med de bästa och jämnaste humör man kan tänka sig var det nog tid för mig att personligen få smaka på vad som menas med ”rödhåriga kvinnor” i hästsammanhang.

Messy är en värdig representant för dessa damer och det visade hon med besked igår och idag.

Igår kunde ni läsa om hennes jätteprotester ”bara” för att jag ville att hon skulle gå in i spolspiltan och hon var inte alls på humör när jag ville sätta på grimman i morse- något som har gått hur lätt som helst i säkert 2 veckor  i sträck. Nej, hon ville inte vara vän med MIG i alla fall och ingen annan heller för den delen.

Döm om min förvåning när jag kommer tillbaka till stallet på eftermiddagen och ser henne längst bort i sin hage.

Jag ropar ”heeeeej Loppan” och hästskrället TRAVAR i full fart över hela hagen och fram till mig som om jag är hennes bästa vän?!?!?

Ja, mitt hjärta smälte direkt så klart- vem kan motstå ett sådant mottagande?

Och när det var dags att upprepa gårdagens procedur med att gå in i spolspiltan kom det en liten protest, jag gick och hämtade en spann med müsli och sedan var det färdigdiskuterat- hon både gick in och vände fint i spiltan 3 gånger varefter hon fick gå in i boxen igen.

Igår lyckades vi bara få in henne med halva kroppen och nöjde oss med det (även då med müsli som lockbete)  men idag var det som sagt inga problem.

Kanske var det ändå bra att det blev en liten ”viljornas kamp” igår för även om Messy är liten så MÅSTE hon förstå att ”Birgitta är ALFA” som en bloggläsare peppade mig med i ett mail- tror hon att hon kan bestämma över oss människor blir det inte kul när hon är kanske 170 cm och tre gånger så stark som idag.

Men jag tror stenhårt på denna lilla apa- och nu är vi som sagt bästa vänner igen 🙂 !

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>