Dagens (provridnings)fråga

Efter att ha läst detta blogginlägg kan jag inte annat än skaka mycket förundrat på huvudet, eller vad säger ni?

Och dagens fråga är: har ni själva bevittnat eller rent av genomfört någon provridning som ni sent ska glömma?

7 kommentarer Skriv kommentar

  1. Bodil

    Låter helt sjukt! Man ska avbryta när man hamnar i sådana situationer, de kan uppstå lite när som…

    Svara
  2. Zandra

    Vi har haft många lustiga sådana under tiden vi bedrev verksamheten. Ett tillfälle som var lite speciellt var när det kom en YR som skulle upp på storhäst och satsa. Mammas fina intermedier sto var till salu och tänkt att gå som läromästare och rosettplockare. Typiska curling föräldrar med plånbok utan kunskap, dottern var ju så duktig!
    Väl uppe kunde hon knappt få henne att arbeta i form, men det värsta var nästan nä det var dags för galoppen, det gick runt 4-kanten ganska fort… Tösen fattade inte hur hon skulle bromsa en sån högt utbildad och välriden häst, för vid passerande av kortsidan får hon för sig och * håll i er nu! * Kastar sig av i farten, upp på sargen! Stackars hästakraken fick en chock och for iväg som en kanonkula! och vi konstaterade att det nog inte var rätt för varandra =P
    Har massor med liknande historier, folk som säger sig vara på en nivå och man tar fram en häst för att matcha å så.. ah nä fiasko =P

    Svara
  3. silverbjälke

    ha ha, ja det är ju skolexemplet på den kategori AR folk jag skrev om. det finns folk till allt. jag framstår hellre som arrogant eller dum än att genomföra visningen och provridningen om jag märker att det är folk som inte är helt med i matchen som kommit för att titta. tyvärr har det hänt mer än en gång.

    folk är faktiskt inte kloka.

    Svara
    • Birgitta

      Jag kan bara GISSA att det tog tid för säljaren i ovanstående berättelse att liksom ”finna sig” och att det var därför provridningen inte avbröts tidigare.

      Det har i alla fall hänt mig i vissa situationer, dvs att jag först efteråt liksom till fullo insåg vad hade utspelat sig. Då är det lätt att tänka att man skulle ha stoppat långt tidigare.

      Svara
    • rackemarie

      Nej, inte vara arrogant och dum mot kunder. Man kan vara artigt avvisande. Kan ju vara så att man hamnar lite fel som köpare också och kollar på fel hästar. Men klart att är det en mardröm får man självklart som säljare avbryta provridningen och säga att det nog inte stämde där;)

      Svara
  4. rackemarie

    Sen är det så himla otäckt att åka och provrida. Man visar ju verkligen upp alla sina fel och brister. Kanske bättre i det läget att vara ordentligt ödmjuk och inte överskatta sig själv. Vissa hästar har jag faktiskt inte suttit upp på ens då jag redan från marken sett att de varit för svåra. Har ju haft med mig dottern som suttit upp på en del som jag varit tveksam till och hon har sedan fått avgöra om även jag ska prova.

    De konstigaste vi provade: En häst som gick i hage med kossor och var mer intresserad av att glo på kokompisarna än att ridas. Skulle vara en MVS-utbildad häst, men gick knappast framåt.
    En yngre häst som hade en stor knöl på korset (inget farligt). Kunde inte visas riden då ingen ryttare fanns tillgänglig. Ägaren skulle tömköra i stället. Hästen rantade runt henne lite på slak töm med huvudet i himlen. Dottern red lite och så fort hon fick lite kontakt med hästen och den började söka sig nedåt gastade ägaren ”tänk sytrådar i händerna”. Jag red faktiskt några varv för det var en snäll häst . Dessa hästar låg runt 50.000 i pris. Tycker egentligen inte jag skulle behöva betala mer för att få en hyfsat fin träningskompis, men fick gå upp en prisklass för att hitta något vettigt (ville inte ha en gammal häst igen).

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>