Fästing-år?

Är det bara inbillning från min sida eller är det redan ovanligt mycket fästingar i år?

Soya brukar tack och lov vara mycket förskonad- jag tror att jag har plockat på sin höjd 10 fästingar på de 5 år vi haft henne.

Annars tycker man att dessa äckliga kryp vars existensberättigande jag verkligen kan ifrågasätta borde fästa lätt på henne så hårlös som hon är på delar av kroppen men uppenbarligen trivs de bättre i hårigare miljöer.

För det är på katterna jag ser dom och alltså i år i större mängder än vanligt…..urk…

Jag tycker inte att jag gör annat än drar bort fästingar från både Gullis och Hatten- jag vill verkligen inte ha sådan ohyra på dom.

Härom dagen kom Hatten och såg ut som att han hade ett jätte-finne mitt i huvudet- det var bara att befria honom från blodsugaren direkt.

Men som sagt; märker ni av en ökad förekomst eller är det bara våra stallkatter som är ovanligt poppis hos fästingarna i år?

5 kommentarer Skriv kommentar

 1. Bodil

  Det är jättemånga i år! Har redan droppat Frontline på den ena katten två gånger, någon form av rekord…

  Svara
 2. Sara P

  Förra året upplevde jag precis samma sak hos oss. När jag var hos veterinären med hundarna för den årliga vaccinationen frågade jag om han hört samma sak från andra. Han förklarade då att med fästingar är spridningen väldigt lokal så medan vi upplever värsta ökningen ett år kan man samtidigt bara några kilometer bort tycka att det är betydligt färre fästingar än tidigare.

  Svara
 3. Minstral

  Oj, då kanske vi också får besök av de äckliga blodsugarna! Vi har inga fästingar att tala om här, en av fördelarna med att bo på slätten, allt mindre än elefanter blåser bort typ :/

  På vår förra hund Mimmi plockade vi två fästingar under hela hennes livstid. Fast då räknar jag inte in de gånger vi varit och hälsat på i Småland då vi efter varje sånt besök kanske plockade 20.

  På nuvarande vovva Asta har vi inte hittat någon, förutom efter sedvanligt besök i Småland då.

  På utekatterna ser jag någon då och då, hästarna har jag aldrig hittat någon på. Så jag är nog inte rätt person att uttala mig om fästingår eller inte.

  Svara
 4. Minstral

  Och jag skulle absolut hållit min stora trut. Plockade precis en fästing på Asta, så det är nog definitivt ett fästingår :/

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>