Fråga från en läsare om gamla sadelgjordar

Fråga:

Är lite nyfiken på en sak: jag behövde en längre sadelgjord och min mamma rotade då fram alla hon hade (det är hos henne ”lagret” finns). Vad som slog mig var att dessa gjordar är gamla, typ från 10 till säkert 20 år gamla, och jag insåg att det finns risk att de åldrats och går av. Hur gör andra? Tänker man på hur gammal sadelgjorden är eller blir det att man bara kör på så länge den är hel? Åren går ju ganska fort ändå :S och kanske man inte alltid tänker efter hur gammal gjord man har?

Mitt svar:

Nej, jag har faktiskt inte reflekterat över hur gamla mina gjordar är.

Jag har en Amerigo-gjord av läder till dressyrsadeln och den skulle nog kunna vara 10 år gammal då jag köpte den begagnad på Archies tid. Den har inte ändrat utseende nämnvärt under åren.

En kommentar

  1. My

    Jag har en vän som hade lädergjord av för mig okänd ålder, denna gick rakt av när hästen gjorde ett rejält bocksprång, och både tjejjen och sadeln flög i backen rejält :S

    Själv har jag bytt gjordar ganska ofta, inte med tanke på det här utan bara för att det råkat bli så.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>