Det kom ett paket….

bild(91)

Hade jag inte vetat vad det var hade jag blivit lite konfunderad då kartongen var 4 gånger så stor som själva burken : ) .

Eftersom det verkade svårt att hitta Cornucrescine i hästsportbutikerna i min närhet beställde jag via nätet vilket kostade 329:– med frakt.

Utifrån alla era tips på hur man ökar horntillväxten när jag ställde frågan för en vecka sedan bestämde jag mig för just Cornucrescine- det VERKAR vara det som bäst motsvarar det jag vill ha.

För Vickes hornkvalité är egentligen inte dålig/ smulig utan hans hovar skulle ”bara” behöva växa snabbare- om möjligt.

Att höja en hästs trakter är vad jag har förstått ett mycket svårt uppdrag som antingen tar många månader eller inte går alls men rimligtvis borde en snabbare horntillväxt i alla fall inte skada?

Dessutom är den ena framhoven lite ”avskalad” efter en sko-avtrampning så av den anledningen vill jag också att hornet ska växa snabbare om det nu finns något som kan påskynda.

Vi får väl se vad jag kommer fram till; jag är beredd på att det kan ta tid och i värsta fall inte ens ge någon effekt men då har jag i alla fall provat.

Och jag kommer givetvis att publicera en utvärdering vad det lider.

16 kommentarer Skriv kommentar

  1. JohannaB

    Jag tror det blir kanon, har också väldigt god erfarenhet av corncruesin!
    Plasthandskar (vinyl tex, finns på Apoteket i 100-pack för kring hundralappen) på sina egna händer är ett tips för det luktar lite skumt och fastnar väldigt bra på ens egna naglar och nagelband 😉

    Svara
    • Birgitta

      Flera har skrivit att de använder händerna- jag förstår inte varför? Man kan ju gnugga in medlet med en pensel- det gör jag?!?

      Svara
      • Prick

        Meningen är ju att det ska masseras in. Personligen tror jag det är massagen och inte mirakelmedlet som gör mest gott. Det är lättare att massera effektivt med händerna men håller med, både kladdigt och luktar, dessutom fastnar det under naglarna.

        Jag kan rekommendera en gammal tandborste. Ger bra massage och är lättare att använda än en pensel som är lite för mjuk då denna smörja är ganska ”fast”, ffa på vintern.

        Svara
        • Birgitta

          Tandborste- DET var ju det vi använde förr kommer jag ihåg nu (använde Cornucrescine ett mycket kort tag på min allra första häst Menelli för typ 20 år sedan).

          Bra tips!

          Svara
      • My

        Man ska väl massera kronranden när man gör det har jag för mig, för att stimulera och förbättra blodcirkulationen – fast det gör kanske ingen skillnad?

        Lycka till – jag har bara hört positivt även från tävlingsstall med godkända hingstar (dock inte sponsrade av Cornucrescine)

        Svara
  2. Dressyrtant

    Eftersom det ska masseras in har jag använt fingrarna men det där med tandborste låter som en bra ide. Det ska jag testa.

    Svara
  3. CeciliaL

    Hu, det var dyrt… £11.75 pa foderaffären hos oss… Jag köper med mig om jag ska till Skåne nån gång!!

    Svara
  4. Mini

    Vi använder det också på de hästar som behöver, fungerar super!
    Kan också användas för att stimulera hårväxten på gamla sår, använde det CMs avskavda svans när det inte längre var sårigt, och jag skämtar inte -det tog 1½ dag för den att växa ut ca 2mm! 😉

    Svara
  5. Johanna

    Har läst på nätet om hästskor som ser lite ut som kilar, användes av en travinriktad hovslagare för att avlasta strålbensbursor!

    Svara
    • Johanna

      Inte bara det ändamålet såklart, utan även annat som kräver en viss höjning av trakten!

      Svara
      • Birgitta

        Skicka gärna länken om du hittar den. Vore klart värt att prova för att slippa sulorna. Det som kanske är risken är att en sådan sko kanske blir väldigt tung? Men det borde gå att göra en i aluminium? Ska faktiskt maila en hovslagare jag är vän med på Facebook och fråga :)!

        Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>