Söndag- tjuvstart

Vi är inne i ett riktigt ”väder-flow” i mina trakter- solen har strålat hur många dagar som helst, så även idag.

Vicke har solat sig och käkat gräs hela dagen och verkade vara på väldigt gott humör när vi gav oss ut på vår sedvanliga skritt-omgång.

Idag var vi ute i en hel timme och faktiskt gjorde jag en liten ”tjuvstart” genom att trava i kanske 100 meter som kändes hur fina som helst.

Jag hoppas verkligen att mitt idoga ”slit” med vad som känns som ett ”evighets-skrittande” ska vara mödan värt och jag tänkte faktiskt idag att jag förtjänar att klappa mig själv på axeln för denna flit.

Jag har genom åren sett hur en del gör när deras hästar är konvalescenter och ska sättas igång: det är några halvhjärtade varv i skritt runt stallet eller i ridhuset med hästen lufsandes runt i grimma och även om jag personligen tycker att både uteritter i allmänhet och skrittande i synnerhet  oftast är en tråååkig syssla så vill jag verkligen följa de anvisningar jag fått från veterinären.

Blir hästen sedan halt igen kan jag i alla fall känna att jag gjort vad jag har kunnat och behöver inte fundera på hur jag kunde gjort annorlunda.

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Petra

    Vad skönt att det går framåt och att kan känns fräsch! Förstår inte heller de som INTE följer råden från veterinären. Som jag promenerat och skrittat med först Hennessy och sen även Wille vid deras konvalecenser. Om W håller i längden vet jag ju inte, men jag kommer iaf kunna säga med rent samvete att JAG gjort allt jag kan för att han ska hålla! Med H gick det ju inte, men jag gjorde ju ändå det jag kunde för att det skulle bli bra. Håller tummarna att han håller sig frisk nu!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>