6 kommentarer Skriv kommentar

 1. JohannaB

  Beroende på storlek på såret såklart, min häst fick FULA sårskador på båda haser för en månad sedan men de var begränsade i storlek, cirka 4-5 cm långa och 2-3 cm breda.
  För oss fungerade Sorbact plåster perfekt!
  http://www.apoteket.se/privatpersoner/radochprodukter/common/produktinformation.aspx?Varuid=242190
  Dels är dynan kanon, binder åt sig bakterier och håller såret fräsch, men sedan är plastfilmen som dynan sitter på väldigt smidig, tunn och fäster väl på pälsen (så länge hästen är torr först, värm sedan plåstret med handen så klibber det fast bäst).
  Rekommenderas till alla djurägare att ha i hemma apoteket!
  Såklart lika bra till människa, men på oss är det ju oftast lättare att få alla typer av plåster att sitta i och för sig 😉

  Svara
 2. silverbjälke

  när det är rent och torrt, aluminiumspray. !! grymt bra skydd. ser ut som nåt man har i en bilverkstad eller så men är toppen (iaf jäkligt bra jämfört med många sårprodukter) och enkelt.

  Svara
 3. Hedwiginnan

  Tvätta rent med vanligt vatten och laktacydtvål. På med en torr kompress på såret och riv en padstor bit bomull som du lindar runt benet och sen en hel rulle vetrap. Kan tipsa om att man kan köpa vetrap på biltema för 10:- rullen.

  Svara
 4. Madeleine

  Tack för svar. Såret var i går 3 cm brett 1,5 cm djupt på bak knäet. Svårt läge att bandagera, men idag har det dragit ihop sig bra.
  Läste länken du gav Birgitta.
  Zinksalvan är nog bra för att inte flugorna ska festa

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>