Måndag- utomhus

Än så länge verkar Vicke väldigt nöjd med sin utebox- jag har dock inte observerat vad som händer när hans granne lämnar SIN box för att bli riden.

Boxgrannen blir ganska upprörd när VI ger oss av och jag får bara hoppas att Vicke är lite mer laid back på den fronten.

Idag blev det en av våra sedvanliga ute-turer, det finns en nerlagd banvall dit man kan rida och där underlaget alltid är mjukt varför jag i princip alltid rider där.

Även idag var det varmt och soligt och nu börjar de otäcka bromsarna synas till- inte i några större mängder men ett bett eller två brukar man kunna få med sig hem efter varje uteritt.

I hagarna verkar det än så länge insektsfritt och jag väntar därför med både flugtäcke och dito mössa/ huva- tids nog lär det väl bli dags för båda delarna men det är skönt så länge man slipper joxa med detta.

11 kommentarer Skriv kommentar

  1. CeciliaL

    Skönt! Vi har haft både flugtäcke och huva i mååånader, men så bor vi väldigt skyddat i skogen… Det har helt klart både för- och nackdelar!

    Svara
    • Birgitta

      Jag är sååå tacksam att vi är mycket förskonade för det mesta- det var faktiskt likadant när jag hade häst på ridskolan.

      Har ju läst om ställen i Sverige där man knappt kan ha hästarna ute dagtid eftersom de är så störda av småkryp och det hade ju varit förfärligt tycker jag som menar att sommaren är den bästa tiden att ha häst.

      Svara
  2. My

    Här kom de inte förrän i söndags faktiskt, jag har varit väldigt förvånad (och tacksam) över att de hållt sig borta! Det var väl regnet som fick igång dem.

    En banvall låter som rena drömmen! Vi har en järnväg genom hela skogen, den hade varit perfekt att rida på, om det inte vore för att den används för dressiner och därför har kvar alla slipers som gör det omöjligt att göra annat än att skritta där, och det är ändå inte trevligt så man låter hellre bli.

    Svara
    • Birgitta

      Du har i alla fall SKOG som nog är det jag helst hade velat rida i. Kan förvisso locka till sig insekter på sommaren men det har ändå många fördelar. Öppna landskap som hos oss med bara grusvägar är dels trist men också otroligt oskyddat vid regn och blåst tex.

      Svara
      • My

        Ja, blåsten är det riktigt skönt att slippa 🙂

        En tanke om boxgranne, beroende på hur upprörd han blir, kanske du kan få ge honom hans kraftfoder när du rider iväg? Det fungerade faktiskt på Primeur som blev väldigt upprörd när jag tog ut Luzen, fast jag inte själv trodde det skulle fungera.

        Svara
  3. Dressyrtant

    Så har jag det varje dag. Både min och boxgrannen blir hysteriska när den andre saknas. Hur jobbigt som helst! När den andre är borta på sommarbete är min hur lugn som helst.

    Svara
    • Birgitta

      Har ni dessa två hästar separerade från de andra eller är de ”bara” väldigt fästa vid varandra?

      Hade stressat MIG oerhört oavsett.

      Svara
      • Dressyrtant

        De står ca fem meter från andra hästar men bredvid varandra. Jättejobbigt! Vi planerar varje dag när vi ska vara i stallet den andra ägaren och jag. Men nu blir det kollo på lördag :).

        Svara
        • Birgitta

          Men Gud så jobbigt!

          Det vet jag inte om jag hade orkat med.

          Det kräver ju nästan också att man har likartade rutiner och tider då man är i stallet vilket i mitt fall hade blivit jättebesvärligt eftersom jag nästan alltid är i stallet på tider då ingen annan är där.

          För många år sedan, då jag hade min första häst Menelli blev hon och den hästen hon gick i hagen med så fästa vid varandra att vi fick sluta att åka till samma tävlingar.

          Hästarna vrålskrek efter varandra på tävlingsplatsen och var helt ofokuserade (och jag och den andra ägaren var orutinerade) så det blev inte alls bra.

          Minns också en tävling som vi var på med Kreon (X skulle tävla) där två hästar från samma stall sprang och skrek hysteriskt efter varandra.

          Det kanske inte påverkade DOM SJÄLVA men min ”flock-knepiga” galning blev ohyggligt störd- det var verkligen påtagligt och förstörde hela ritten inne på banan då HAN också började gapa och skrika- något han aldrig gjorde annars.

          Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>