Veckan som gått

Ja, det är väl bara att inse att sommaren har kommit för att stanna- egentligen tycker jag faktiskt bäst om att längta TILL den och njuta av härlig vår under tiden men givetvis är årstiden som sådan, med ”rätt” väderlek (läs sol och värme) tusen gånger att föredra framför höst och vinter för min del.

Som jag brukar tjata om varje år är dock ett litet smolk i glädjebägaren att det blir så förbaskat hårt i marken samtidigt som jag varken kan eller vill rida i ridhuset så det är lite meckigt med att hitta bra underlag att rida på.

Fortfarande travar jag på sin höjd sammanlagt 10 minuter per ridpass uppdelat på 4-5 gånger och galoppen är inte återintroducerad än.

Vicke känns fin och snäll och går lätt att sitta på så jag kan inte klaga utan nu är det ”bara” att öka träningsmängden pö om pö och hoppas på det bästa.

För egen del jobbar jag på som vanligt och har ungefär en månad kvar till min semester.

Jag njuter som sagt verkligen av att det är både ljust och varmt ute- min lust att göra saker ser helt annorlunda ut på sommaren mot när det är vinter.

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. My

    Är du extra försiktig vad gäller hårt underlag nu under hans konvalescens? Eller är det inget som påverkar just den typen av skada?

    Själv är jag tvingad att rida i ridhuset både på dressyr- och hoppdagarna, eftersom vi inte har ngn ridbana på gården (markbrist). Jag tycker det är helt okej, ridhuset är ju väldigt ljust och vattnas ofta, så det fungerar bra. Det ena skogspasset ägnar vi gärna åt klättring i en bra bokbacke, i skritt. Bra träning att klättra på den branta sidan och sen kan man om man vill trava/galoppera uppför sluttningen på motsatta sidan. Det andra skogspasset kan jag välja att ta det lugnare pga vägarna, men brukar ändå rida på ungefär som vanligt.

    För min del vet jag inte hur jag ska överleva vintern, men jag hoppas det löser sig på något sätt…

    Svara
    • Birgitta

      Jag har så länge jag kan minnas varit försiktig med dressyrträning på hårt underlag och är det absolut ännu mer nu när Vicke ska sättas igång.

      Dels tror jag inte att det är bra för hästars ben att arbetas ”ordentligt” för långa stunder på hårt underlag och dels tycker jag inte att hästarna brukar gå speciellt bra utan känns stumma i steget och utan de där ”mjuka benen” som jag eftersträvar.

      Sedan är jag absolut för att man VARIERAR underlaget vid ridning men att just dressyrjobba en häst gör jag helst inte på stenhårt gräs.

      Vårt ridhus har alltid ett bra underlag men på sommaren behöver det vattnas rejält för att det inte ska damma och det känns ju inte så ekonomiskt att göra detta om jag ska trava några varv där inne. Dessutom är det så varmt just nu att normala ridpass hade varit nästan outhärdliga att rida där så jag förstår ju att folk väljer andra alternativ.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>