Onsdag- new shoes

Idag var det dags för Vicke att få nya framskor, denna gång ENLIGT PLAN och inte för att han hade trampat av sig någon….som sist.

Tanken är att han ska skos om fram var 5:e vecka medan bakhovarna kan ha något längre intervall så det är ju tur att min hovslagare har ganska många kunder i stallet så han inte bara behöver köra dit för Vickes skull.

Annars blev det ungefär samma ridning idag som de dagar då jag rider ”dressyr”- först skrittade jag ut i 15 minuter och sedan red jag runt fyrkantsspåret i några minuter med lite skrittpauser emellan.

Idag GALOPPERADE jag faktiskt typ 50 meter i vardera varvet- egentligen mest för att ”känna efter” hur det skulle kännas och tack och lov var det en enbart positiv känsla- rak och samlad häst utan några som helst konstigheter (så mycket man nu hinner känna på 50 meter ha ha).

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. My

    Inser att jag nog är löjlig, jag har aldrig vågat göra så (lägga om bara fram) eftersom jag ogillat att ha högre hovar bak än fram. Därför skodde jag om P runtom var femte vecka, som framhovarna krävde. Men, din hovslagare hade ju sagt ifrån om det var dumt 😉

    Kul med galopp 😀 Nu är ni verkligen på G framåt 😉

    Svara
    • Birgitta

      Och jag har aldrig ens tänkt tanken att det skulle spela någon roll. Vet flera som inte skor fram och bak samtidigt (när framhovarna måste skos med täta intervall, typ var 4:e vecka) och min hovslagare har inte med ett ord ifrågasatt arrangemanget 🙂 .

      Svara
      • silverbjälke

        Det spelar ingen roll, beroende på näringsupptagning, ridning, underlag och belastning slits och växer inte fram och bak hovar exakt lika fort eller mycket så det är faktiskt inte ett smack ovanligt eller fel att sko om bara fram eller bara bak tex.

        Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>