Har ni provat?

Sitter och läser om insektstäcken på nätet, sådana man kan RIDA med.

Det känns onekligen otroligt trist om man inte ens kan låta hästen slippa täcken på sommaren men samtidigt förstår jag de som känner att detta är enda vettiga alternativet till att kunna rida ”normalt”.

Har ni provat någon typ av ridtäcke mot insekter och vad är er erfarenhet i så fall? Hiss eller diss?

5 kommentarer Skriv kommentar

  1. Jenny

    Jag köpte sådana till tidigare häst som var väldigt lätt frustrerad på insekter, men han fick somna in innan de kom till användning.
    Nuvarande häst är överdrivet frustrerad på insekter med, men utav egna själv (headshaker), så provat täcket på henne, men det lugnar henne inte och eftersom hon inte rids längre så har jag sålt det.

    Tror det kanske mkt har att göra med vart man bor, dvs hur mkt och vad för typ av insekter man har. Samt om man har häst som är lätt irriterad.
    Jag provade Horsewares Amigo flyrider, det blåa. Var trevligt annars i model och jag upplevde inte att det störde hästen eller mig på något vis.

    Svara
  2. My

    Jag köpte men har aldrig använt det. Mina hästar blir mest irriterade när mygg sätter sig under magen, eller någon broms på länden, men de brukar jag märka av och slå ihjäl i stället, liksom de som sätter sig på halsen eller ganasherna.

    I stallet använder alla Utrashield insektsspray, jag har inte köpt då jag tycker det är svindyrt och inte tycker det ger så mycket effekt när jag jämför med Luzen vid våra uteritter.

    Svara
  3. Minstral

    Jag är faktiskt så glad över att bo på slätten där man mycket sällan behöver skydda hästen mot insekter, många gånger är det skit med ständig blåst men just i det här läget är det bra. Jag hade aldrig klarat att ha häst i riktiga skogstrakter med massa insekter.

    Svara
    • Birgitta

      Ja, det finns onekligen fördelar med blåst också.

      Runt vår anläggning är det ofta lite blåsigt och på hösten och vintern är det inte så kul men när solen gassar fläktar det väldigt skönt och gör att man kan rida även mitt på dagen utan att dö av solsting.

      Skog är underbart att rida i när den är insektslös men jag har även ridit i den full av flygfän och då var det desto otrevligare. Hästen hade en miljon bulor under magen av bett.

      Svara
  4. Jenny

    Jag har ett ”hemmagjort” ridflugtäcke till min annars hysteriska häst på sommaren, ett gammalt slitet flugtäcke som vi klippt av maggjordarna på och sadlar på mellan schabraket och sadeln, funkar fint, och så flugspray på halsen. Dock överväger jag att investera i ett ”riktigt” med hals på från Horseware då han blir så pass störd varje sommar av bremsar. (går inte att rida 5 meter utan att han hoppar, sparkar och ruskar sig)

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>