Måndag- en liten paus

Eftersom jag nu har suttit på Vicke många veckor i sträck utan en enda dags vilodag tyckte jag att han kunde få vila ryggen i varje fall en dag.

I stället gick Soya och jag en 30-minuters promenad med honom och tack och lov är han precis som en hund att gå med 🙂 .

Annars känner jag att jag eventuellt har en förkylning på gång och det ska bli intressant att se om Esberitox kan hjälpa mig ännu en gång.

Jag har berättat om dessa tabletter tidigare och de har drastiskt minskat förkylningsfrekvensen för min del- väldigt skönt eftersom jag tidigare tillhörde de som kunde vara beroende av näsdroppar i 3-4 veckor.

3 kommentarer Skriv kommentar

    • Birgitta

      Var och varför köper du detta? Rekommenderad karens? Betyder det att man KAN ge det utan att det klassas som doping?

      Svara
      • Hedwiginnan

        Jag köper det i England. Tidigare gav jag cortaflex (som jag också köpte i England eftersom det kostar 700:- där i stället för som 1300:- här)och knäppningarna i bakknäna försvann. Detta är i princip samma sak men innehåller mer av allt plus att det innehåller Chondroitin och msm.

        Började med kraffts glucosamin +HA förra hösten när hon vrickat kot och hovleden men det är väldigt dyrt så gick över till cortaflex. Har nu gått över till detta och hon har så otroligt mycket energi nu. Kollade Svenska ridsportsförbundets karenslista och där står rekommenderad karens på 96 timmars för fodertillskott, örter/örtprodukter som påstås ha farmakologiska effekter på häst eller påverkar/påstås påverka hästens prestationsförmåga eller temperament.
        http://www3.ridsport.se/Tavling/Dopning/Karenstidslistor/Informationangaendefoderochfodertillskott/
        Antar att man kan tolka det som att de avråder från att ge i samband med tävling men man kan inte knappast åka dit för doping eftersom ämnena förekommer naturligt i hästens kropp.

        Tänkte om det är hovleden som har spökat hos honom så kanske detta kan hjälpa till att hålla honom fräsch.

        Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>