Veckan som gått

veckan

Ännu en i en rad av flera korta arbetsveckor har passerat- härligt!

På hösten är det mer tunnsått med sådan lyx men då brukar jag i gengäld ta en semesterdag i veckan i ca 10 veckor- förhoppningsvis kan jag göra samma sak i år.

Vickes igångsättning går än så länge planenligt, nu travar jag nog 15 minuter om dagen och har också galopperat några kortare sträckor.

Jag försöker att ta en dag i taget och inte planera för mycket för framtiden- det brukar ändå sällan bli som man har tänkt sig.

Eftersom vårt lilla stall har genomgått en hel-styling och bokstavligen målats från golv till tak har Vicke och en annan häst stått i anläggningens uteboxar vilket jag tror att i alla fall Vicke har uppskattat.

Den andra hästen var förvånande nog en liten ”cry-baby” som blev lite upprörd varje gång jag red iväg med Vicke medan min gosse har tagit det hela mer med ro.

Nu är dock ordningen återställd och alla hästarna har flyttat tillbaka till det ordinarie stallet.

Vädergudarna har varit med oss för det mesta- det har varit soligt och varmt nästan hela veckan men det har också kommit välkommet regn.

Än har jag inte börjat räkna ner eller längta till min semester, jag tycker att denna tiden på åren ändå är den bästa så det känns inte så betungande att jobba.

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. My

    Det är intressant det där, Luzen står ju med en annan unghäst som är på tillridning, i utestallet.

    Nu medan det målas har en annan häst fått flytta ut också. Luzen och bruna unghästen har aldrig gått i samma hage, och kan inte hälsa genom sina boxar utan ser bara varandra när de tittar ut.

    Ändå är inte bruna unghästen nöjd förrän Luzen kommer in på kvällen, han bryr sig inte alls om att det står en annan häst i en av de andra boxarna, nä, det SKA vara Luzen… Medan Luzen inte bryr sig om vilket, bara han har mat 😉

    Jag har faktiskt blivit så inspirerad av din höst-lösning att jag tänker göra ngt liknande själv när jag väl arbetar 100 % en höst. Antingen ta semesterdagar eller gå ner i tid till 80 % ett tag 🙂

    Svara
    • Birgitta

      En av få fördelar med att bli äldre är att man i alla fall om man är anställd av Malmö kommun får 6 extra semesterdagar när man fyller 40. MKT BRA 🙂 !!!!

      Då känns det värt att saka 10 stycken under hösten för man har ändå tillräckligt med dagar för att få 4 veckors sammanhängande sommarsemester.

      De 10 veckorna som jag bara jobbar 4 dagar/ vecka gör att hösten och vintern blir väldigt mycket lättare att uthärda.

      Svara
  2. My

    Ps. Älskar bilden, skickade precis den till min sambo som har en vecka kvar att jobba och nog inte var alltför motiverad i morse 😉

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>