Veckan som gått

Jaha…vad har egentligen hänt under den gångna veckan?

Inget sensationellt som jag kan komma på utan det mesta ”lunkar på”.

Vädret har för det mesta varit härligt och somrigt och jag njuter verkligen av årstiden.

Det är så skönt att slippa termobyxor och alla lager av kläder jag måste ha på mig för att inte frysa många månader om året.

Att stå utomhus i solen och putsa på sina grejer, att rida i piké-tröja fast det fläktar och att inte känna att man måste skynda sig hem för att man börjar frysa- småsaker kan tyckas men väldigt uppskattat av mig.

Med Vicke går det framåt och jag trappar upp ridningen mer och mer.

Jag hoppas att snart kunna rida ”för fullt” och har börjat galoppera kanske 5 minuter per pass och trava minst 15-20 minuter.

Som jag nog har nämnt försöker jag att ta en dag i taget och varken tänka framåt eller på hur otroligt mycket vi har ”förlorat” genom den olycksaliga hältan- det tjänar ändå ingenting till och det finns inget jag känner att jag kunde ha gjort annorlunda för att Vicke inte skulle ha blivit halt.

I veckan har jag också prov-sladdat vår utebana med min bil- ett projekt jag funderat på ett tag men som jag inte var säker på skulle fungera.

Nu när jag vet att det går lätt kan jag härja på banan allt jag orkar 🙂  .

Härom dagen fick jag också vet att den häst jag provred för några veckor sedan inför ett eventuellt lån åker till en annan ryttare vilket jag var ganska beredd på.

Jag söker inte aktivt efter en häst till att rida men skulle det dyka upp ett lämpligt ”objekt” så är jag absolut intresserad.

2 kommentarer Skriv kommentar

 1. My

  Häromdagen lånade stallägaren min bil att sladda med, dragbilen, och det gick bra, så nu känner jag att jag nog vågar mig på det också (den har lite liten motor så jag var rädd att den inte skulle orka i sandigt underlag). Känns skönt att kunna sladda när man vill 😀

  Kan bara hålla med om vädret, jag njuter varje sekund i stallet, där man kan gå och mysa utan att frysa (haha) och sitta i solen på en bänk utanför stallet, prata med trevliga stallkompisar och mysa med unghästarna på betet.

  Svara
  • Birgitta

   Jag blev förvånad över hur lätt det gick att köra (har en V 70, automatare)- var faktiskt lite rädd att köra fast innan jag provade men det var absolut inte någon risk.

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>