Fredag- swing it magistern swing it!

Idag gjorde jag något som jag inte har gjort på en evighet- jag red på morgonen!

Anledningen var att jag ville rida i ridhuset innan jag och Vicke riskerade att stekas levande i hettan och i ärlighetens namn tog det emot lite att tänka på så tidig ridning.

Men med facit i hand var det hur skönt som helst och är man trött kan man ju alltid gå hem och lägga sig efteråt 🙂 !

Visst blev vi svettiga ändå men det var det värt- Vicke jobbade på jättebra och jag fick fram det jag önskade- en mer ”swingig” trav än den jag hade igår.

När jag köpte Vicke tyckte jag ju att han hade en fruktansvärt svårsutten trav medan han idag visar den extremt sällan- då ska han vara väldigt, väldigt spänd för något.

Idag går han nästan alltid i 2 sorters trav- sin vanliga då han ”bara går”, travar ganska ordinärt och kan vara liiite skumpig att sitta på, särskilt om man måste driva honom då och då och den ”fina” traven där han tar i mer, får en aningens mer svävmoment och blir både lättsutten och självgående på ett annat sätt än i den vanliga traven.

Fintraven uppnås än så länge inte hela pass igenom och oftast i en aningens för låg form men målet är att vi ska trava på detta vis hela tiden och även i tävlingsform längre stunder.

Så det är detta jag jobbar mycket med i dagsläget eftersom jag tror att det är där det finns poäng att plocka- allting ser helt enkelt mycket bättre ut och utförs lättare i fintraven.

Och för att få fram denna trav galopperar jag en del, försöker rida så samlat jag kan och som sagt i en lägre form- inte så lätt att förklara och inte alltid lätt att uppnå heller 🙂 .

Men idag fick vi till det riktigt bra och jag var väldigt nöjd när vi avslutade.

bild(134)

Idag har jag testat min höjdrädsla genom att stå på en stege och måla runt de tre fönsterna på ovanvåningen. Det gick faktiskt bra även om det var svettigt i värmen.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>