Ja, nej, kanske

Om man som arrangör av en ”grillkväll” där man planerar att bjuda på maten ber intresserade att skriva upp sig för att man ska veta hur många som kommer och mer än en tredjedel skriver EVENTUELLT före sitt namn; hur ska man tänka då?

Ska man köpa in mat till även de som EVENTUELLT kommer och riskera att få en massa mat över om de inte dyker upp eller ska man bara köpa till dom som lovat att komma utan förbehåll och riskera att maten tar slut om de som eventuellt skulle dyka upp faktiskt gör det.

Eller ska man köra något mellanting?

Hur hade ni gjort och resonerat?

8 kommentarer Skriv kommentar

  1. Prick

    Jag hade sagt de var välkomna i den mån de har möjlighet men att de också får ta med egen mat/dricka och att jag tillhandahåller grill/grillkol.

    Svara
  2. G

    Eventuellt är i mina ögon inget svar alls så antingen fråga dom några dar i förväg igen eller anta att de inte kommer.

    Svara
  3. Jenny

    Vilket ohyffs :/

    Är det inte för många och personer jag känner till så att jag vet hur man får tag på dem så hade jag försökt höra med personerna som skrivit så och säga att jag måste veta, annars köps det inte in något för deras del.

    Är det större samling människor så kanske jag hade köpt ett lätt överskott av mat och räknat med att vissa kanske äter mera, vissa mindre och de som inte visste om de skulle dyka upp kanske jämnar ut det hela.

    Svara
  4. CeciliaL

    Ohyfsat. Antingen sager man ja eller nej, eller sa far man hora sig for med varden om det skulle vara ok att vanta med att svara och isafall vilket datum de maste fa veta. Om folk inte andrat sitt ’eventuellt’ till ja/nej, skulle jag ta for givet att det betydde nej. Var det en stor fest skulle jag kopa litet extra, for det ar ju svart att veta hur mycket folk vill ata. Om nagon horde av sig och helt ovantat ville komma trots allt, skulle jag saga att de ar valkomna, men jag har inte mat/dryck sa det racker till dem (beror ju pa hur formell tillstallningen ar forstas, men en grillfest vid stallet typ, da kan man ju saga sa).

    Svara
    • Birgitta

      Håller med om att det är ohyfsat eller i vart fall obetänksamt och otacksamt.

      Om man är hygglig nog att bjuda på mat ska man inte behöva ringa runt och fråga folk om de kommer eller ej tycker jag (de som har svarat ”eventuellt” alltså).

      Nu är jag själv en sådan person som medvetet alltid lagar för mycket mat om jag ska ha gäster- dels för att jag skulle tycka att det var jättepinsamt om maten tog slut och dels för att jag inte har något emot att äta ”rester”.

      Så till en grillfest hade jag köpt ”för mycket” mat och tänkt att jag kunde frysa in det som ev blir över. Både korv, hamburgare och kött går ju utmärkt att frysa in eller så kan man som sagt äta det grillade i några dagar :).

      Svara
  5. CeciliaL

    En grej som irriterar mig omattligt ar att om man skriver ”RSVP” (repondez, s’il vous plait, vilket anvands som ’OSA’ har i GB) sa tror folk att det betyder ’sag ja om du vill komma, sag ingenting om du inte har bestamt dig annu, men sen EFTER sista svarsdatum sa kan du saga att du iaf tanker komma, troligtvis…

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>