Fredag- färdigkontrollerad

Idag avslutade jag de sista momenten i en lång svit av olika ”kontroller” vad gäller Vicke och nu kan jag faktiskt inte komma på något mer som jag känner att jag borde kolla eller åtgärda.

Eftersom Vickes tänder aldrig är undersökta sedan jag köpte honom så var vi idag och fick dom kontrollerade- det fanns en del att raspa bort.

Jag passade också på att be veterinären att titta på Vicke både när jag sprang med honom och han longerades på hårt och mjukt underlag så nu är alltså både ben och tänder godkända för fortsatt arbete 🙂 !

Jag har ju tidigare i veckan bett en fysioterapeut som jag har anlitat tidigare gå igenom hela hästen och hovslagaren har skott honom utifrån vad han tror ska vara det bästa i dagsläget.

Min tränare kollade på Vicke i förra veckan och sadeln är redan i höstas justerad efter Vicke av en mycket duktig person (tillika svårklassryttare i dressyr)  så nu återstår det ”bara” (och det är verkligen inte så bara) för mig att försöka rida och träna Vicke så klokt och bra jag kan.

Men vetskapen om att hästen är genomgången och kollad av alla möjliga ”experter” inom sina respektive yrkesområden gör att jag känner mig lite tryggare än om jag hade ”harvat omkring” i min ensamhet- sedan får vi se hur långt det räcker.

Dagens ridpass skilde sig inte från de senaste- jag tycker att vi befinner oss på en platå just nu utan varken direkta ”hightlights” eller dippar så jag är nöjd.

Mindre nöjd var jag med att rida i så torr luft pga fortsatt hetta att jag nog förlorade 5 kilo under ridpasset vilket dock kompenserades genom att jag lika fort säkert gick upp minst det dubbla av allt vatten jag bälgade i mig.

Men är det sommar så är det 🙂 !

7 kommentarer Skriv kommentar

  1. Minstral

    Åh vad roligt Birgitta! Alla tummar hålles här för att du äntligen ska få lite flyt och njuta av din fina häst!

    Svara
  2. Dressyrtant

    Var det så illa? Var han spänd? Jag kanske har samma öde att vänta imorgon…

    Svara
      • JohannaB

        Bara en tanke, tror du inte att raspningen av tänderna dagen innan kan ha påverkat hans mun så han blev mer bakom handen på tävlingsdagen?
        Jag vet inte alls hur det känns i tänderna när man får dem raspade men vi brukar bli rekommenderade att inte använda bett på 2-3 dagar efter raspning så jag tänkte att det kanske ”känns” lite liksom?
        Det blir ju lite kraft som tänderna utsätts för, även om dagens små små slipgrejer inte alls ruskar om tänderna på samma sätt så kanske det kan kännas?!
        Inget att fundera på nu längre men kanske en del av problemet är borta av sig självt till nästa tävling om det var så tänkte jag 🙂

        Svara
        • Birgitta

          Nej, jag tror inte att raspningen påverkade- redan igår när jag red, bara några timmar efter raspningen märkte jag ingen som helst skillnad eller att Vicke skulle vara öm eller dylikt.

          Veterinären som raspade är själv (OS)-ryttare och han visste att jag skulle tävla idag så det enda vi inte kunde göra vara att ge lugnande pga 96 timmars karens.

          Jag tror aldrig att jag hört att man generellt ska vänta med att ha bett i munnen några dagar efter raspning men det kan säkert bero på vad man åtgärdat.

          En del rider ju inte heller samma dag som hästen skotts men det är väl olika läror och åsikter.

          Så ”tyvärr”, jag kan inte ”skylla” på raspningen utan det är bara att rida bättre 🙂 !

          Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>