Tåliga hästar

Läser denna artikel och funderar lite.

Min erfarenhet är verkligen att hästar för det mesta är otroligt tåliga djur och att det är väldigt ovanligt att man ser om dom har ont, i alla fall så länge det handlar om ”små-krämpor”.

Jag har tex aldrig sett någon skillnad i mina hästars beteende när de har varit halta eller ohalta men då har det inte heller handlat om ”hoppa-på-3-ben”-hälta.

När Archie fick fång märktes det faktiskt inte heller, han åt och drack som vanligt, stod inte och hängde utan kunde till och med promeneras med utan protester.

När hästarna har varit småförkylda tycker jag inte heller att jag har sett det och inte ens när Décima som 3-åring snorade så det bokstavligen rann längst väggarna syntes det någon förändring i hennes allmäntillstånd.

Sedan ÄR hästar olika ”sjåpiga” precis som människor och reagerar också olika på smärta men som sagt är min erfarenhet att hästar absolut kan vara sjuka och ha ont utan att man märker det.

En kommentar

  1. Prick

    Artikeln handlar ju om beteendestörningar, inte om de är halta eller snoriga. Kan tyckas dåligt att inte observera om en häst väver men tror också det är viktigt att i en undersökning vara tydlig med vad som efterfrågas. Det vet man ju inte säkert av artikelns innehåll.

    Tror också att den som har sin häst inackorderad inte på samma sätt ser hur hästen beter sig då man oftast enbart är i stallet för att rida/köra.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>