Dagens (veterinärkostnads)fråga

Om en hältkontroll (böjprov runt om och longering) kostade 500:– på klinik- skulle ni åka och vetchecka er häst oftare eller inte? I samband med viloperioder tex eller ”bara för att vara på den säkra sidan”.

Om samma tjänst erbjöds i ert stall, dvs att en veterinär som ni ändå anlitar/ känner förtroende för utför hältkontrollen- skulle det göra att ni kollade hästen oftare?

7 kommentarer Skriv kommentar

  1. Trasselkvast

    Med tanke på T’s skada så har jag ju åkt och kollat en gång i halvåret, och ska öka frekvensen till en gång i kvartalet nu. Så jag hade tagit båda alternativen. Inte böjt hemma i stallet kanske, känner nog inte att det skulle ge så mycket. Är rätt skeptisk till böjprov generellt faktiskt.

    Svara
  2. Prick

    Vet inte om jag skulle vilja böja flera ggr per år faktiskt.

    Att kolla hästen på fast/hårt underlag på lina lite då och då däremot tror jag är en bra check. Kanske lyssna på hjärta och lungor och ta blodprov. Om det kostar 500 eller 1000 spelar inte så stor roll. Åka in till klinik eller inte, pja det beror väl på vädret :)… Vi har en bra vet som kommer ut och har med allt i bilen (ultraljud/röntgen mm) fast om det regnar är det ju inte så kul att vara utomhus. Ibland är det trevligare att kunna vänta hemma och jobba lite, ibland är det trevligt att vänta på kliniken, träffa några man känner och ta en fika. För tyvärr är det väl oftast så att det blir lite väntan.

    Svara
  3. Minstral

    Jag åker ju till klinik en gång om året på hälsokoll, då tar jag böjprov, longering, rygg och tänder. Hade det varit billigare hade jag åkt en gång per halvår.

    Svara
  4. Madeleine

    Nej, det tror jag inte att jag nappat på.
    Kontsktar bara vet om hästen har ett nytt problem.
    Borsett från lite ryggkiropraktik då och då, just för att inte få problem.

    Svara
  5. Malin1

    Om jag känner mig själv rätt hade jag nästan kunnat börja kolla hästen varje månad om det var så billigt (om kollen inte innefattade böjprov, som någon skrev) 😀

    Svara
  6. Birgitta

    Jag får ibland känslan av att en del hästägare väntar med att veterinärkolla hästen fast de tycker att den känns ”skum” just pga kostnaden.

    Man tar hellre ut en kiropraktor av något slag eftersom det är billigare och först när hästen inte känns bättre efter 1-2 behandlingar åker man till klinik.

    Jag har i alla fall sett det många gånger genom åren.

    Svara
  7. Jenny

    Jag tycker jag åker till veterinären stup i kvarten för alla möjliga fel, så känner inget större behov oavsett billigare kostnad att åka där emellan.
    Underhåller hellre hästen med equitereaput/kiropraktor/massage behandlingar när den känns bra och vill hjälpa den att hålla den där.

    Har tidigare gjort misstaget att ha ut ET/kiropraktor/massör istället för att åka till veterinären direkt, numera hoppas jag och tycker jag att jag lärt mig att det inte är värt det.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>