Torsdag- morötter, äpplen, hallon och en miljon löv

Dagens planerade besök hos X blev framflyttat några dagar och jag valde att dressyrträna på egen hand på morgonen.

Just nu är jag inne i en period då jag mycket hellre rider på morgnarna och jag är ofta ganska trött efter jobbet- inte pga detta utan för att det alltid är så för min del när hösten kommer.

Utetemperaturen går det inte att klaga på- runt 10 grader redan på morgonen och Vicke klarar sig bra med sitt ofodrade regntäcke.

Jag noterade idag att det börjar bli dags för klippomgång 2, det har snart gått en månad sedan förra gången.

Om man är mer en ”skogsmulleryttare” tror jag att man hade tyckt att Vicke är ljuvlig just nu- pälsen är ”mittemellantjock”, mjuk, glänsande och skiftar i olika mörkbruna nyanser.

Själv vill jag som sagt ha en kortare hårrem för att slippa en svettig häst men jag gissar att det lär bli en aningens gråare nyans på fällen efter avslutad frisering.

Idag kom en ny morotsleverans till gossen och det uppskattar han säkert liksom att Soya och jag var inne hos grannen och plockade äpplen åt honom.

Själv belönade jag mig med egenodlade hallon (micrade) med glass, detta efter att åter ha ägnat mig åt att pulverisera en miljon löv i trädgården med gräsklipparen.

Jag ska inte ta i och påstå att lövjobbet är ROLIGT men det slår krattandet med hästlängder vilken dag som helst, absolut!

7 kommentarer Skriv kommentar

        • Birgitta

          Ja, en av få fördelar med att bli äldre är att man, om man är anställd av Malmö stad får 6 extra semesterdagar (från 25 till 31) när man fyller 40.

          Det är bla dessa jag använder till mina höstlediga dagar.

          Jag tar också ut en del semesterdagar i timmar så att jag kan sluta tidigare vissa dagar- också jätteskönt och gör skillnad för måendet.

          Svara
  1. Anna-Kajsa

    Vår nya dagliga sysselsättning är att räfsa ridbanan. Mord på kastanjer känns rätt lockande då…

    Svara
    • CeciliaL

      Tanker sa nar jag blir frestad att investera i en ridbana – vi ar totalt omringade av tran…. Hur kul skulle DET jobbet vara… Hm. Jag har gett upp med att frakta bort loven som faller pa stallplan och rafsar bara ner dem i en hog i hagen utanfor, sa far det ruttna ner dar bast det vill, det blir bara FOR manga skottkarror med lov annars!

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>