Dagens (samvets)fråga

Scenario:

Du är i behov av ”extra-pengar” och erbjuds ett extra-knäck som innebär att du mot några timmars stallarbete ska få 500 kronor kontant per gång.

Vad gör du?

* Jag tackar nej till arbetet om jag inte kan få ”vit” lön.

* Jag tackar nej till arbetet men skyller på annat.

* Jag accepterar jobbet.

7 kommentarer Skriv kommentar

    • Birgitta

      Säger samma sak.

      Jag skulle aldrig jobba svart som ”huvudsyssla”- därtill är jag för intresserad av sjukförsäkring, pensionsgrundande inkomst osv om inte annat.

      Om jag själv utför en enklare tjänst åt någon (typ mockar för 80 spänn) betalar jag inte skatt på detta, nej.

      Svara
  1. Prick

    Antagligen ja, om jag var i stort behov. Fast bäst hade det känts om jag fått betalt med privata pengar, det är ju redan liksom skattade plus att jag inte ”snor” arbete från ngn ordinarie personal. Vet hur det känns vara vitt anställd och så kommer extrapersonal och jobbar svart och tjänar mer än mig. Känns j-ligt surt kan jag lova.

    Svara
  2. Jessika

    Handlar det bara om några gånger då och då så hade jag tackat ja. Hade det varit en mer långsiktig anställning, oavsett heltid/deltid/timanställning så hade jag gärna sett att det blev en ”vit” anställning.

    Svara
  3. Madeleine

    Hade utan tvekan jobbat utan att betala skatt, så länge det är enstaka tillfällen.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>