Dagens samvetsfråga

Scenario:

En av dina närmaste grannar har en hund som ofta skäller och ylar i lägenheten. Du är i princip säker på att hunden lämnas ensam på tok för många timmar (mer än 10 och detta flera gånger i veckan). Du har vid ett tillfälle påtalat detta i försiktiga ordalag men problemet kvarstår.

Vad gör du?

* Ringer och klagar hos hyresvärden.

* Ringer till Länsstyrelsens djurskyddshandläggare.

* Ringer till polisen.

* Pratat med grannen igen och säger att du kommer att anmäla detta om inget händer.

* Ingenting

7 kommentarer Skriv kommentar

  1. Linda

    Om jag vet vem det är så säjer jag till ordentligt och sker inget så anmäler jag.

    För många år sen så bodde jag i hyreshus där mina grannar tyckte det var lämpligt att ha hunden lös ute ENSAM. Idioter.
    Jag sa åt dom att om dom inte slutade lämna hunden ute ensam så skulle jag ringa polisen. Efter det såg jag den aldrig ute själv mer.

    Svara
  2. Prick

    Om jag är helt säker på vem det är kanske jag skulle berätta att en skällande hund verkligen är störande och att jag funderar på att kontakta hyresvärden. En hund som skäller och ylar behöver ju faktiskt inte må dåligt eller ha varit ensam långe. Däremot kan det vara väldigt störande. Så brottet behöver ju inte ha med djurskydd att göra.

    Svara
  3. Prick

    i princip oavbrutet när de är där. Men de vistas i hundgård och ser ut att må alldeles förträffligt. Till slut vänjer man sig lite vid oljudet även omdet verkligen är störande. Detta handlar om jakthundar som bor här ibland under säsong.

    Svara
  4. Malin

    Detta är fallet med min nuvarande granne. Hon har en husky som hon lämnar 06-18 varje dag (jag vet, för jag pluggar ofta hemma). Jag har pratat med henne två gånger men ingen förändring har skett så nu är hon anmäld till Länsstyrelsen och polisen.

    Svara
    • Birgitta

      Usch vilken hundägare! Nog för att min hund hade kunnat hålla sig så länge men om inte annat är det faktiskt förbjudet att lämna hundar ensamma så länge, oavsett.

      Fast jag tror att det förekommer oftare än man tror- finns de som jobbar heltid och lämnar hunden ensam och då blir det många timmar.

      Bra att personen är anmäld- är det du som har gjort det?

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>