Tisdag- fortsatt träning

Ännu en bra och roligt träning har avverkats idag.

Innan denna hade jag faktiskt, inspirerad av en bloggläsare som nyligen la ut lite korta filmsnuttar från SIN träning, tänkt fråga om Christina kunde filma lite men bara för det var det för ovanlighetens skull många ekipage i ridhuset så det lade jag på framtiden.

Men bortsett från att jag gissar att NI skulle vilja se lite film så vill jag själv också göra det så jag lovar att inte glömma denna punkt på agendan.

Idag fortsatte vi jobbet med samling och skolor och tränade också styrka genom att rida öppnor i galopp utmed långsidorna.

I detta, även samlande arbete, blev det tydligt att Vickes högra bakben fortfarande är svagare än det vänstra- han slänger gärna ut det om han får chansen.

Annars varken känner eller ser jag numera skillnad på galopperna men när inner bak skulle bära mer vikt i öppnan märktes det som sagt.

Skolorna blir bättre, både vad gäller formen, att hålla linjen och att tvära korrekt, allt som hitills fallerat på tävling.

På träning kommer jag mycket lättare in rätt från början och ingången avgör ju ganska mycket hur skolan blir.

På tävling blir just ingången många gånger dålig pga ”gloende” och kommer man in helt slingrigt, i lite för låg form och utan rätt tvärning…tja…då har man inte så stora chanser att rätta till detta på kanske 20 meter och få ett bra betyg.

Samlingen i galoppen var idag jättefin och nu går den lite på ”autopilot” och utan att jag behöver ”påminna” om varken form eller tempo hela tiden.

En fin träning helt enkelt- verkligen synd med filmandet bara.

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. JohannaB

    Vad kul med fortsatt lyckad och givande träning! 🙂
    Misstänker att det är mina korta filmer du syftar på?
    För mig är de guld värda, min chaufför/ryttarskötare/medföljare försöker filma 5-10 sekunder korta klipp ett par gånger under alla ridpass med mobilen, de gör att jag kan SE hur läget är (t ex form, tempo, sits) och för mig gör det en väldig skillnad att också SE och inte bara få instruktioner och känna.
    Man lär sig ju på olika sätt men det här funkar bäst för mig, och är än mer bra i de perioder jag inte har möjlighet att träna tillräckligt frekvent för tränare. Då håller jag efter mig själv med att kunna kontrollera läget i ridningen med mig själv på film och utifrån det se vad som saknas eller vad som är riktigt bra 🙂

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>