Farliga ryttare i trafiken

Att bilförare kan bete sig livsfarligt mot oss ryttare i trafiken är något som jag har skrivit om på bloggen flera gånger och det har, enligt mig inte ändrats genom åren.

Men härom dagen såg jag något som skrämde mig minst lika mycket där jag kom körande:

En ung ryttare red på 70-vägen med hörlurar i öronen!!!!

Fullständigt livsfarligt om ni frågar mig- med musik i öronen är man ju helt avskärmad från omvärlden.

Och i min värld spelar det ingen roll hur snäll häst man har- det kan alltid hända grejer som gör att den far iväg och då är det väl bra om man är helt med i matchen och inte sitter och lyssnar på musik?

Men vad säger ni läsare: är jag överdrivet hysterisk eller håller ni med om att hörlurar och ridning inte hör ihop, och framför allt inte utomhus?

5 kommentarer Skriv kommentar

  1. Prick

    Håller med om att lyssna på musik inte är så smart i såna sammanhang. Tror man inte inser vad det kan få för konsekvenser. Likadant alla som rattsurfar. OM man nu inte ha på sig lurarna för att kunna svara i telefonen fast det är väl knappt nån som använder telefonen till att ringa med längre.

    Svara
  2. Åsa T

    Jag håller helt med, inga lurar i trafiken. Tänker precis samma sak med de som springer eller cyklar på vägarna. Jag skulle aldrig våga…. Headset till telefonen är super! Jag pratar i telefon jämt! men har ett headset så jag tar inte blicken från vägen ens när jag svarar… Skulle aldrig få för mig att smsa eller surfa när jag kör. Vad säger du Birgitta? 🙂

    Svara
  3. Anna

    Jag rider ofta ut med musik i öronen. Har ljudet så lågt att jag inte är ett dugg avskärmad från om världen. Man behöver ju inte ha full volym på 🙂

    Svara
  4. Cristel

    Aldrig i livet skulle jag rida med lurar. Även om jag har svag volym finns ju risken att nån tutar för stt påkalla min uppmärksamhet. Mycket dumt.

    Svara
  5. Malin

    Red ut (i skogen) med hörlurar när jag var yngre. Nu är jag mer rädd om livhanken 😀

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>