Dagens (samvets)fråga

imagePå tal om en tidigare samvetsfråga på ett liknande tema:

Skulle du kunna tänka dig att träna för någon som du med egna ögon flera gånger sett ”träna”, läs: bestraffa egna hästar på ett för dig fullkomligt oacceptabelt sätt?

* Ja, så länge tränaren inte applicerade detta på MIN häst utan höll bra träningar.

* Nej, jag vill inte stötta våldsverkare på något sätt.

10 kommentarer Skriv kommentar

  1. Åsa T

    Nej! Det finns de tränare som har andra filosofier än min, som inte är ”misshandlare” men som jag inte heller skulle rida för..

    Svara
  2. Katja

    Nej absolut inte! Sånt hör inte hemma bland hästar…våld mot djur är något av det värsta jag vet.

    Svara
  3. Malin

    Nej, av den enkla anledning att jag inte skulle kunna respektera ens de goda råd som personen skulle ge – hela träningen skulle gå åt till ifrågasättande och skepticism, och det har jag ingen lust att betala för. Hur känner du?

    Svara
    • Birgitta

      Nej, jag skulle inte heller kunna träna för en sådan person då jag dels inte vill supporta personer som bär sig illa åt mot djur och dels inte vill vara rädd för att det vid något tillfälle ändå skulle kunna hända att tränaren ville straffa min häst på samma sätt som den gör med de egna hästarna.

      Visst hade jag då kunnat avbryta det hela men bättre att aldrig ens utsätta sig för denna risk.

      Svara
  4. Birgitta

    Frågan väcktes hos mig då jag för ett tag sedan läste om hur en ryttare fullkomligt öste beröm över en person som hen tränade för.

    Och jag vet att denna ryttare aldrig skulle kröka ett hårstrå på sin häst, en mer ”älskande” hästägare som öser kärlek över sin häst får man nog leta efter.

    Samtidigt kan jag inte förstå hur ryttaren inte med egna ögon sett eller bryr sig om vad ANDRA sett ryttarens tränare göra för det är långt ifrån något som skett bakom lyckta dörrar. Mycket konstigt….

    Svara
    • Madeleine

      Jag skulle aldrig välja en sådan tränare. Men ändå känner jag till sådana tränare som har många elever, och säkert kö oxå.

      Svara
    • Malin

      Vad konstigt! Är det fråga om att se det man vill se, eller tycker ryttaren att de metoder tränaren använder är acceptabla, undrar man ju stillsamt.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>