Dagens (väderleks)fråga

Idag undrar jag om jag är ensam om att i princip dagligen kolla på någon form av väderleksprognos?

Inget jag skulle göra i yngre dagar men nu, med både hund och häst tycker jag att det är ganska viktigt att veta vad för väder det kan tänkas bli, framför allt på hösten och vintern.

Hur gör ni? Kollar ni på prognoser?

13 kommentarer Skriv kommentar

 1. Prick

  Haha – hela tiden. Det har blivit en (o)vana.
  Kollar klart, yr och smhi. Ofta har de olika pronoser och turas om med att ha rätt.

  Svara
 2. Anna-Kajsa

  Ja, jag kollar absolut prognoser dagligen, ofta ett par gånger per dag. Så här års påverkar ju vädret planeringen när det gäller ridning, hagval osv kraftigt. Jag har ju även en del uppdrag som är påverkade av vädret, och med hjälp av prognoserna är det ju lättare att få ihop det. På sommaren kollar jag inte lika ofta, då brukar man ju inte behöva ändra planer pga vädret särskilt ofta.

  Svara
  • Birgitta

   Nej, på sommaren är det inte lika viktigt men som nu med denna blåst och regnet tex har jag också kollat flera gånger per dag.

   Svara
 3. Louise

  Jag som inte har ridhus följer vädret hysteriskt, det påverkar ju planeringen för hästarnas träning väldigt mycket 🙂

  Svara
 4. jannike

  Kollar dagligen på yr.no deras prognos stämmer för det mesta.
  Har haft koll på vädret så länge jag sysslat med hästar.

  Svara
 5. CeciliaL

  Mina inlagg verkar ofta forsvinna, skrev ett svar pa detta tidigare, men det ser ut att ha kommit bort… Vad sa webmaster om det som manga kommenterat pa dvs att ’ditt inlagg invantar granskning’-funktionen har forsvunnit?

  Svara
  • Anna-Kajsa

   Jag skulle gissa att ca 20% av de svar jag skriver försvinner – ibland orkar jag skriva igen, ibland inte.

   Svara
   • CeciliaL

    Samma har, och ibland skriver man igen for att man TROR att det har forsvunnit, och sen poppar bada upp, vilket ar nastan annu mer irriterande.

    Dags att uppdatera, Birgitta? 🙂

    Svara
    • Birgitta

     Jag tycker att det är URTRIST att/ om ni upplever att det är svårt att kommentera/ att kommentarer försvinner- det är mycket på era kloka ord som bloggen lever tycker jag.

     Men jag kan TYVÄRR inte göra ett dugg åt detta annat än att meddela webmaster- jag har ingen aning om hur man eventuellt kan åtgärda detta.

     Svara
 6. Monica

  Jag kollar flera gånger om dagen på DMI, inte för att vädret hinner ändra sig så himla mycket mellan gångerna, utan att mera för denna ständiga tillgängligheten till internet gör att jag inte ”behöver” komma ihåg vad där stod..bara att gå in igen och kolla på nytt.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>