Dagens (ridklubbs)fråga

mcr

Då var det dags att bestämma sig för vilken klubb man ska tävla under 2015 och idag undrar jag hur ni gör detta val?

Kommer ni att tävla för samma klubb som tidigare år? Varför/ varför inte?

Varför har ni valt just den klubben?

Har det att göra med fysisk närhet, olika förmåner (vilka?), gammal vana eller vad?

Själv fortsätter jag att tävla för Malmö Civila Ryttarförening och som skäl får jag nog främst ange ”gammal vana” och att jag är…tja….traditionsbunden eller vad jag ska kalla det (jag har aldrig tävlat för någon annan klubb).

Annars är mitt val nog en gåta för många då vi är typ max 5 ryttare som tävlar dressyr för denna stora klubb.

Det ordnas aldrig några träningar på klubben och den senaste dressyrtävlingen (om jag inte räknar rena klubbtävlingar) genomfördes för ca 10 år sedan eller nåt.

Jättetråkigt att intresset inte är större men samtidigt kan man ju inte tvinga folk till varken träningar eller att tävla för en viss klubb.

På den tiden jag stod uppstallad på ridskolan försökte jag hålla igång träningar för tränare som kom utifrån men intresset var helt enkelt för svagt.

Vi lyckades för flera år sedan också ha några lag i allsvenskan vilket i alla fall jag tyckte var jätteroligt men som sagt…med en handfull ryttare på vitt skilda nivåer går det inte att genomföra något sådant.

Eftersom jag själv inte heller har tid eller lust att försöka dra igång något igen så accepterar jag att det är som det är- jag HADE ju kunnat tävla för någon annan klubb som ordnar mer för sina ryttare men har alltså valt att ha det som jag har det.

4 kommentarer Skriv kommentar

 1. LenaB

  Jag har hästen uppstallad på ridklubbens anläggning så inte mkt att fundera på;-)

  Svara
 2. JohannaB

  För mig är det viktigast att det är en ridklubb med värderingar som jag vill representera.
  Jag har valt bort min närmsta klubb för en annan klubb som jag tycker visar bra horsemanship, god sammanhållning, bra stämning och som har ett genuint gott rykte. Sånt som jag gärna vill bli förknippad med och en del av 🙂
  I och med mitt klubbbyte fick jag dessutom möjlighet att rida i lag och fick massvis av vänner och bekanta som lyckönskar mig inför och gratulerar mig efter tävling så förutom att jag gärna vill förknippas med min klubb fick jag dessutom en massa bra saker för egen vinning med 🙂

  Svara
 3. Anna-Kajsa

  För oss som flyttat är ju frågan aktuell – förra året var jag fortfarande medlem i klubben 45 mil bort, men det känns inte så smidigt i längden…
  Förra klubben var inte vår närmaste klubb, utan vi hade nästan fyra mil dit. Valet gjordes lite som JohannaB tänker ovan. Vi gillade klubben, klubbandan och värderingarna, och kände oss alltid välkomna där. Dessutom hade de tävlingsryttare i dressyr på alla nivåer, inkl min tränare som tävlar internationellt. Vi hade även tävlingar på alla nivåer, bl a mycket uppskattade nationella tävlingar, och det var alltid roligt att jobba med dessa eftersom det var bra folk i klubben. Det fanns lag i alla divisioner, bra sammanhållning mellan de tävlande oavsett lag eller inte, och klubbmästerskap och klubbtävlingar på bra nivå (minst Msv B). Det enda vi egentligen saknade var fler tävlande i WE och WE-aktiviteter. Nu hoppas vi kunna hitta en klubb där vi kan få fler intresserade så vi kan arrangera träningar och tävlingar. Vi har en klubb på gång, jag hoppas det kommer bli bra 🙂

  Svara
 4. Emelie

  För mig blir det närmsta klubben. Framförallt för att jag får billigare anläggningsavgift om jag är medlem där. I samma anda vill jag inte vara medlem i mer än en klubb, utan då blir det automatiskt att jag tävlar för denna klubb också.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>