Lördag- med facit i hand

Ja, med facit i hand var det nog väldigt bra att jag åkte och ”provred” på tävlingsbanan igår kväll och ÄNNU bättre att jag red för X i torsdags.

Vicke glodde inte det minsta på något idag och eftersom jag känner honom vid det här laget så tror jag säkert att han tex hade kunnat reagera på en stor högtalare på ett stativ vid det ena hörnet om han inte hade sett det igår.

Och vad gäller lektionen för X så var den banne mig ovärderlig- det han satte fingret på är jag övertygad om kommer att påverka helhetsintrycket och även min egen känsla hur mycket som helst när det väl är ännu mer befäst.

Jag talar om detta med att rida hästen mer på bakbenen och inte frestas att försöka ”skjuta iväg” honom när jag upplever att det går lite långsamt- han ska och får inte trava fortare än han orkar bära sig korrekt.

Detta är ju en häst med en ganska trist grundtrav men som man kan RIDA FRAM en desto bättre dito på men så klart inte genom att han ska ”springa fler steg” utan i stället prestera ”STÖRRE steg” som X så klokt formulerade det.

Jag märkte redan idag att Vicke också blev lättare att styra runt i programmet korrekt när han var mer på bakbenen och i övergångarna märktes det väldigt tydligt.

Jag har ju tidigare påpekat att djuret har väldigt lätt för ”tvärnit på frambenen” hellre än avbrott på mjuka bakben men idag fick vi till det fint.

Faktiskt tycker jag att i princip ALLT som jag var missnöjd med förra lördagen var bättre idag och att vi fick en 8 på den avslutande halten i MSV C:1 var verkligen roligt eftersom det var där jag ”fick nog” förra helgen och drämde in bägge benen i sidorna på Vicke som började bromsa redan vid uppridningen och sedan kröp fram mot halten.

Nu är jag taggad som tusan att fortsätta med mitt ”bakbens-ridande” och vet ju också att Vicke har en annan styrka för att jobba med detta- den har ju inte kommit över natten precis och det finns mycket kvar även på den fronten men nu kan jag kräva mer och få rätt respons.

Måste förresten berätta att den egentligen enda anledningen till att jag anmälde till dagens tävling (regional idag och nationell imorgon) var att det i många år varit en liten dröm för mig att rida i Flyinges stora ridhus- det finaste i Skåne (tätt följt av Helsingborgs) om ni frågar mig.

Döm om min förvåning då jag i ryttarmeddelandet såg att mina båda klasser skulle ridas i Crawfoord-hallen (ett ”kompletterande” ridhus som byggdes på Flyinge 2005).

Så den drömmen får leva kvar ett tag till…. (Kreon gick där faktiskt 2 gånger men det var med X på 2 olika träningstävlingar).

Men lite ”meeting-känsla” hade jag allt; jag red bla fram med dom som skulle rida MSV A:n tex och LA:n som jag red vanns av Mattias Jansson så det var en hel del riktigt fina hästar med.

image
Tji fick jag 🙂 !

12 kommentarer Skriv kommentar

      • Anna-Kajsa

        Bara inte glosoppan byts mot bocksoppa så! Det har jag fått nog av just nu.
        Men jättehärligt med en tävlingsdag som du kan känna dig så nöjd med – och så tidigt på säsongen dessutom. Bakbensdrift är bra, det gör hästarna mer ridbara. Och åtta på halten är ju lysande!

        Svara
        • Birgitta

          Man ska ju aldrig säga aldrig men Vicke har aldrig någonsin visat sådana tendenser. Det har för övrigt ingen av mina hästar gjort vilket är en himla tur eftersom jag har noll balans och hade seglat av på en sekund.

          Svara
          • Anna-Kajsa

            Jag har rätt bra balans och har ridit rätt mycket bockiga hästar – men det gör ju att när jag väl åker av så är det rätt rejält.

  1. Hedwiginnan

    Kollade på equipe och vilka fina poäng du fick i galoppdelen i msvC! Du måste ju känna dig jättenöjd! 🙂
    Tycker att han såg fin ut i traven av det jag såg på filmen. Den kan du utveckla hur mycket som helst.

    Svara
    • Birgitta

      Ja, jag är jättenöjd, framför allt med tanke på att det bara har gått en vecka sedan förra tävlingen.

      Får vi bara vara friska tror jag som du; att det finns massor av utveckling kvar.

      Svara
  2. CeciliaL

    Toppen! 🙂 🙂 Och bra gjort att ta dig tid att aka dit och kolla runt i forvag, helt klart vart att gora.

    Svara
    • Birgitta

      Ja, det är väl bara knäppa hästmänniskor som kan tillbringa en fredagkväll på det viset och i ärlighetens namn hade jag inte gjort det om avståndet hade varit mycket längre.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>