Dagens (lukt)fråga

lukt

Händer det att någon påtalar att ni luktar häst och i vilka situationer i så fall?

Jag kan faktiskt inte minnas när det hände mig sist och frågan är om det beror på tex finkänsliga kollegor eller på att vårt stall är välventilerat?

Jag minns hur det var ”på stenåldern” då jag red på ridskolan och min dåvarande sambo (som var en travkille ut i fingerspetsarna) arbetade i olika stall på Jägersro.

Han tyckte alltid att jag verkligen luktade häst trots att han själv var så hästvan som man kan bli så hans reaktion måste ha berott på den dåliga ventilation vi hade i stallet på den tiden.

Sedan kan jag själv tycka att hästutrustningens lukt liksom verkligen förstärks med typ 200 % när det lämnar sin naturliga miljö så att säga- ta hem ett hästtäcke så förstår ni vad jag menar 🙂 !

8 kommentarer Skriv kommentar

  1. Emelie

    Jag fick faktiskt mitt första påpekande förra helgen . Innan dess har jag inga minnen att någon klagat. Damen frågade försynt om det var någon av oss som hade häst. Hon var allergisk och kände av det litegrann. – Men då sätter jag mig en bit bort, sa hon. Det var allt. Ingen av de som satte sig jämte klagade.

    Svara
  2. Minstral

    Förr var det säkert så när jag åkte buss till stallet, dock aldrig någon som sagt något. På jobbet luktar jag såklart inte häst. Kan åka och handla i hästkläder men tvättar och byter kläder ofta så jag har aldrig ”stinkande” hästkläder, vilket jag varit med om, folk som har hästkläder som inte verkar ha blivit tvättade på flera år, stinker i hela affären och skor så leriga att det dröser av dem. Det stör mig något enormt, hur tänker man där egentligen?

    Svara
    • Birgitta

      Håller med att man får tänka sig för lite även om man jobbar i stall och då kanske vill gå och handla lunch i sina arbetskläder.

      Tre ton lera på skorna passar inte i en affär, inte heller kläder med halm/hö som singlar av när man går.

      Svara
      • Emelie

        Jag tror det beror på vart man bor också. I min ”håla” så är det mer vanligt med leriga stövlar och varselkläder (aka jägare/skogsarbetare) än vardagsklätt folk.

        Men jag kände mig väldigt malplacerad när jag var tvungen att svänga in på McD i stan sist vi var iväg med hästen. Tyvärr gick inte transporten in i McDriven, så jag fick knata in. Upplevde att en del kollade konstigt på mig, men ingen som sa något.

        Svara
  3. Rie

    Apropå allergi så fick jag en gång frågan om jag hade katt.
    Jag hade akut tagit mig till tandläkare och det blev då på främmande ställe.
    Undrande svarade jag ”nej, men hund och katt”.
    Tandläkaren fick någon allergisk reaktion och jag undrar än i dag av vad.

    Svara
  4. Sanne

    Har aldrig varit med om att folk har klagat på hästdoft… Däremot är jag astmatiker och har väldiga problem med parfym o rakvatten och DET finns i överflöd överallt och är tydligen helt okej

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>