Femtio nyanser av brunt

image

Schabraket jag köpte begagnat i förra veckan  

Insåg i morse att brown is the new black för min del.

Inte bara har jag för flera år sedan övergett allt vad svarta lädersaker heter (stövlarna är dock fortfarande svarta men inte träns, kandar, sadel och grimmor) utan nu har jag 2 vardagsschabrak i brunt som jag tycker är såååå snygga, Vickes stalltäcke är också brunt och regntäcket likaså.

Bortsett från att jag tycker att det vackra djuret klär bra i brunt så ÄR det ju en mer ”tacksam” färg än andra ljusare eller grällare diton- smutsen syns ju inte lika lätt ha ha.

Annars har ju blått alltid varit ett säkert kort för min del, inte när det gäller läder så klart (fast jag för länge sedan hade en tränare som tävlade i blåa läderridstövlar) men till tex täcken finns sällan en bättre färg enligt mig.

Vitt passar bäst på hästens ben eller som schabrak-färg men blir ju skitigt i rekordfart.

Vilka är era favoritfärger och vad skulle ni aldrig välja som färg på er utrustning?

13 kommentarer Skriv kommentar

  1. DRESSYRLIV

    Jag är ju så dödstråkig att jag 99 pass av hundra rider i vitt schabrak och fyra vita lindor. Min hästgarderob består uteslutande av vitt, vitt och åter vitt. Inte så värst smart med tanke på smutsfaktor, men tusan så snyggt! Annars kan jag gilla röda täcken, himlans snyggt. Marinblått också alltid gångbart (när det gäller schabrak och lindor). Detta var sådant jag gärna använde till Aramis, men nu när jag har fått en bruning i stallet så blir det nog idel vitt. Gillar kontraster, när det bryter av ordentligt mellan utrustningen och hästens färg. Jag skulle alltså INTE välja brunt schabrak på en brun häst 😉

    Svara
    • Birgitta

      Nej, jag är väldigt förvånad över mig själv för jag har haft flera bruna hästar (Heron, Arch, Kreon och nu Vicks) men aldrig varit någon fan av brunt. Men allt klär ju en skönhet 🙂 ……

      Arch var ju nästan svart och jag minns att jag blev sååå förvånad över att han klädde jättebra i brunt träns men samma sak där….han hade nog klätt i att ha en svart sopsäck på sig….mitt vackra djur…

      Och din skimmel kunde ju klä i svart vilket annars är en färg jag aldrig hade använt till någon av mina hästar.

      Svara
  2. jannike

    Har svart färg på allt läder sen flera olika set med lindor och schabrak i alla möjliga färger. Men brunt är alltid snyggt.

    Svara
  3. Anna-Kajsa

    Jag har ju två hästar som får dela på det mesta av utrustningen. En svart och en fux (rätt mörk). Dessutom har vi ju en skimmel som också använder en del av grejerna ibland. Jag tycker egentligen att mörka färger är fina, men på svarta hästen vill jag ha mer kontrast. Jag har ett relativt ljust brunt schabrak, tänk brunbeige, som är jättefint på fuxen och som funkar bra på den svarta. Grönt och blått funkar på båda, men jag vill helst inte ha för mörka nyanser. Beige är också fint på dem. Rött däremot blir ju en balansgång – vissa nyanser kan funka på båda, men de flesta blir inte bra på fuxen. Det mörkorangea hoppschabraket får den svarta definitivt ha för sig själv.

    Svara
  4. CeciliaL

    Jag har helt plotsligt (senaste 2 aren) borjat gilla gratt, efter manga ar med fuxar da jag tyckte morkgront var snyggaste fargen. Har aven sett bilder av mig sjalv med jackor eller klader i lila/vinrott och liknande och tycker det ser sa FULT ut att nu vill jag bara ha vitt, svart, gratt, morkblatt och liknande neutrala farger. Brunt har jag aldrig vare sig till vardags eller hasteriet, men har ofta rod vinterjacka for jag tycker det ar bra att synas litet mer i skogen. Det dar med matchande lindor och schabrak i gralla farger tycker jag ar skitfult, och annu varre om man sedan ocksa matchar sin vast/troja etc. Na, nan matta far det vara. Nu vill jag bara se elegant ut, haha… (jaja, man kan ju hoppas iaf!). 😀

    Svara
  5. Miranda Kedbäck

    Måste bara instämma helt i att brunt är det nya svarta. Jag hade också svart utrustning förr men nu är det brunt överallt. Envisas dock med att rida med vita lindor ett par gånger i veckan, trots att den stackars tvättmaskinen får slita hårt.

    Svara
    • Birgitta

      Ett tips för att slippa tvätta vita lindor hur ofta som helst är att skifta åt vilket håll man lindar dom.

      Har man vid första användningen lindat ”inifrån och ut” kan man gången därpå linda ”utifrån och in”- då lindar man över det smutsiga.

      Jag VET att detta är ett big no-no hos de som hävdar att man SKA linda åt ett visst håll men liksom jag aldrig använder paddar under mina fleecelindor så lindar jag åt båda hållen och tycker att det går hur bra som helst.

      Svara
      • Anna-Kajsa

        Eller så lindar du ”rätt” båda gångerna, men skiftar mellan höger och vänster sida?

        Svara
          • Birgitta

            Hihi… Nej, då ser det inte så trevligt ut!

            Men i alla fall 3-4 pass brukar jag kunna använda mina lindor.

            Har ju dom mest för att det är snyggt 🙂 , min häst stryker sig vanligtvis inte men givetvis känns det säkrare att ha skydd vid träning.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>