Måndag- fint

Så skönt att börja veckan med ett dressyrpass på en häst som kändes jättefin nästan hela tiden!

Det har länge känts lättare att jobba Vicke i galopp än trav men nu börjar även den sistnämnda gångarten att bli liksom mer självgående OCH av god kvalité.

Det skiljer en hel del mellan den framridna traven och så som Vicke travar om han får gå precis som han vill och målet nu är att jag ska behöva inverka mindre och mindre men ändå bibehålla kvalitén.

Glädjande nog tycker jag nu att det också går väldigt bra att variera mellan byten utmed långsidorna och förvänd galopp- det är ju annars lätt att få byten lite varstans om man väl har börjat med dessa och på tävling har det också hänt att jag fått ett sådant eller varit väldigt nära när det uppstått spänning i den förvända.

Efter jobbet blev det bara ett kortare stallbesök, jag kände mig trött och det var skönt att komma hem.

Just nu tycker jag att det passar väldigt bra att rida på morgnarna medan jag är energisk och det är bra att veta att man kan ta det lugnt efter jobbet.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>