Lördag- dyr

Vår stallägare har för vana att efter varje tävling fråga om Vicke är billig eller dyr 🙂 .

De gånger jag har kommit hem efter en tävling där Vicke har sidosteppat sig igenom större eller mindre delar av programmet för att ”något” (skylt, högtalare, människa….) har skrämt honom har jag morrat ”han är BILLIG… Nästan gratis” men idag kunde jag glädjande säga att om någon vill lägga ett bud på min stjärna är han DYR 🙂 .

Vi var alltså hos Skabersjö ryttarförening och red LA:3 och MSV C:1 och precis som jag hoppades kan jag nu addera denna klubb till de få där Vicke inte vill äta glosoppa inne på banan.

Han tittade inte på något och min känsla i båda klasserna var jättebra.

I LA:n var vi bara 5 poäng från placering och red ihop 65 %, vårt bästa resultat i denna klass hittills.

I MSV C:n blev det bara 60 % men en 7:a på vägarna så helt klart märktes det att jag faktiskt tänkte på dessa idag.

Eftersom jag var tillbaka i stallet redan vid 13.30 har jag också hunnit med att besöka flera olika butiker så Soya har nu mer mat och Vicke nya boots, en ny borste och E-vitaminer.

Jag hann också lämna in mina stövlar på lagning, några sömmar har gått upp och kommer att sys om för en ynka hundralapp.

Jag kan därmed rekommendera skomakaren på EKO i Malmö, jag har även tidigare fått snabb och billig service där.

15 kommentarer Skriv kommentar

  1. Lisa

    Kan du inte berätta mer om varför han var dyr idag? Tänkte med tanke på % och din känsla?

    Svara
    • Birgitta

      Jag var nöjd eftersom det inte förekom något gloende alls, eftersom jag tyckte att jag kunde rida bra vägar inne på banan, att jag hade bästa procenten i LA:n hittills samt att jag fick 7:or på båda galoppökningarna i LA:n, något vi inte brukar få.

      Tja…det räcker väl 🙂 ?

      Svara
      • Lisa

        Hade önskat höra lite mer detaljerat om ritterna. I Msv:C så fick ni 5,5 i framåtbjudning. Stämde det överrens med känslan eller arbetar du i ett lägre tempo fortfarande för att han ska orka bära sig som du skrev om tidigare. En häst är först dyr när den åtskilliga gånger presterar med % över 70% i de klasser ni befinner er på nu. Alla tycker olika men det var därför jag önskade höra lite mer kring dina tankar där.

        Svara
  2. Birgitta

    Att jag skriver att hästen är dyr ibland och billig andra gånger trodde jag att man förstår är ett SKÄMT, skulle jag vara galen nog att sälja Vicke direkt efter en kass dressyrtävling hade han GIVETVIS kostat lika mycket som efter en bra.

    Man kan (och ska) vara nöjd med sin häst/ ritt/ procent efter sina egna förutsättningar och inte BARA stirra sig blind på slutprocenten.

    Domare dömer också olika ”hårt”/ generöst så 60 % för en domare KAN vara bra även om siffrorna säger något annat.

    Jag kommenterar av princip aldrig domares arbete på bloggen utan detta är en allmän reflektion.

    Med tanke på att jag tyckte jag hade bra flyt i båda klasserna, inga direkta missar men mycket som kan bli BÄTTRE och att min häst för ovanlighetens skull inte sprang och glodde på allt möjligtså tillåter jag mig att skoja om att han idag är dyr, oavsett procent.

    Jag är också nöjd med att han lyckades få bättre poäng än vad han brukar på vissa rörelser som tex galoppökningarna i LA:n och vänsterslutan i MSV C:n.

    Domarna önskar fortfarande mer bakbensengagemang så 5,5 i betyg på bjudningen står snarare för detta än att hästen känns seg/ lat (för det gör han inte).

    Tidigare upplevde jag ganska ofta skiftande bjudning inne på banan men detta är nästan helt borta= också ett glädjeämne liksom att domarna klagar på för låg form (nu ska näsan bara FRAM bättre).

    Så jag tycker att jag betar av det som varit dåligt och förbättrar det även om det går sakta och ännu inte renderar några 70 %.

    Svara
    • Lisa

      Tack för svar. Ditt inlägg var så kortfattat nämligen. Jag tycker att det är intressant när bloggare skriver mer ingående så att man förstår bättre då man själv inte sett ritten. Med % och en kommentar om att han var dyr så fick jag inte ihop det. Visst är den egna känslan A & O. Men det är kul att läsa mer om varför % blev som den blev och vad som ska förbättras osv.

      Svara
      • Malin

        Jag tycker också att det är intressant när Birgitta (och andra, såklart) berättar utförligt om en tävling, men här verkar du ha missförstått skämtet om dyr vs. billig häst med mening för att kunna ställa en syrlig fråga kring resultatet. Inte så härligt, tycker jag! 🙂

        Svara
  3. Anna

    När jag läser en kommentar som ovan kan jag inte låta bli att känna att det är både på gott och ont att varje betyg man får publiceras offentligt på nätet. startade själv i samma klass idag och har fått flera frågor om vad som gjorde att jag fick en fyra på en fattning. Det är ingen hemlighet att jag fick en felfattning men varför fokuserar folk så ofta på det som är negativt.

    Svara
    • Birgitta

      Förstår vad du menar och då är det kanske lika bra att JAG förklarar min enda 4 i MSV C:n 🙂 .

      I min iver att rida ut i hörnen red jag så nära staketet att Vicke slog i det och bröt av till trav i något steg vilket jag absolut förlåter honom för. Trodde han välte hela ”skiten” ärligt talat 🙂 .

      Svara
  4. JohannaB

    Fast jag tycker offentliga poäng är jättebra, det har verkligen tagit ner skitsnacket som kunde finnas på tävlingar förr ”hur kunde hen vinna när den bytte galopp i förvända??” för nu kan man se att det finns låga poäng på något moment men att ekipaget ändå hade så höga poäng i övrigt att de vann ändå. Så tycker jag! 🙂
    Och man kan absolut vara nöjd med en tävling och en känsla eller en framgång ÄVEN om man inte får någrsa fåniga sidenband för det 😀 grunden är ju att man själv känner av en utveckling och är nöjd med sin egen (och helst också hästens) insats! 🙂 Tycker jag, igen! 😀

    Svara
  5. Cia

    Jag såg när du red i dag och tycker att både du och hästen har utvecklats jättemycket under vintern! Det syntes att ni börjar hitta varandra

    Svara
    • Birgitta

      Vad roligt att höra! Jag tycker ju att vi har utvecklats, X likaså men det är ändå skönt att höra det från en oberoende källa 🙂 !

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>