Söndag- regn och sol

Det var verkligen inte roligt att vakna till hällande ösregn i morse och efter lite funderande bestämde vi som hade jouren på anläggningen att vänta med att släppa ut hästarna och åka hem och vänta in bättre väder i stället.

Som jag har skrivit om flera gånger anser jag att jag är den största förespråkaren av hagvistelse i vanliga fall men det får inte ske till varje pris.

Och kan man vänta ser jag ingen nödvändighet i att släppa ut hästar i ösregn där jag av erfarenhet vet att de bara står och glor i bästa fall eller spänner sig i sämsta fall.

Efter någon timme kom solen fram och vi kunde återgå till de ursprungliga planerna med hagvistelse och för min del även en skritt-runda med Emelie, Vicks och Flinga.

När vi väl var tillbaka i stallet började det åter att regna men då kunde man ju rycka på axlarna och åka hem vilket jag också gjorde 🙂 .

Förresten; en fråga från Flingas ägare om någon har en teori eller vet något:

Flinga blöder sedan lite mer än en vecka tillbaka från slidan; det handlar inte om några större mängder och det blöder bara då och då men så klart undrar ägaren vad det kan vara.

Hästen är undersökt av veterinär som hade en teori om att det kanske kunde vara en cortison-behandling som hästen också genomgått som kunde ha utlöst denna biverkning men nu är det 6 dagar sedan denna avslutades och blödandet fortsätter.

Inga sår syns och hästen är som sagt undersökt utan att ”något” hittats men har ni teorier får ni gärna framlägga dom här.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>