Alltså det där med dressyr….

Satt i helgen och tittade på lite resultat från olika dressyrtävlingar och måste åter (har skrivit om detta förut) kommentera hur otroligt ojämnt en del domare kan döma sinsemellan.

Frågan är om det är odelat bra eller inte att ha 3 domare som dömer när resultaten kan skilja sig så mycket åt?

I fredagens MSV A på Strömholm blev tex den som vann placerad som 6:a av en av domarna och den som blev 2:a var placerad som 8:a av en annan domare.

Den som fick fjärdepriset var rankad 8:a, 12:a och 1:a av domarna?!?!?

7:e placerade var rankad 3:a, 23:a (!!!!) och 4:a?!?!?!

8:an var rankad som 18:e, 10:a och 2:a?!?!?

Jag menar…att en domare alltså tycker att man är nästan vinnare av klassen (2:a) medan den andre inte ens anser att man ska ha rosett (som 18:e av 10 placerade).

Ja, jag kan bara hoppas att det inte är så ofta sådana här skillnader förekommer för personligen hade jag ju inte tyckt att det hade varit kul….

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Hedwiginnan

    Jag reagerade också på det. Just när d gäller Strömsholmstävlingarna. Det blir svårt att förhålla sig till det som ryttare eftersom man inte vet om ritten var ganska bra eller inte ens godkänd. Tex 477 på en galoppserie? Hade ryttaren en räknemiss el inte?

    Svara
  2. Gunilla Leonardsson-Ohlsson

    Jodå vi har varit med om liknande en gång. Madde var i final i distriktsmästerskapet i Hässleholm och var o placerad 2:a, 5:a och 23:e!!! av den 3:e domaren! Hon slutade på en hedrande 9:e plats av 32 startande. Var bara att bita i sura äpplet men trist när de ligger sååå ojämnt!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>