Måndag- man ska inte ropa hej….

….så det gör jag VERKLIGEN inte heller men eftersom Vicke såg fullständigt ohalt ut på lina både igår morse och denna morgon så hade jag inte ”mage” att ringa och boka en veterinärtid ”bara för att”.

Om jag fick bestämma helt efter vad som hade känts bäst hade jag velat ha en tid ”för säkerhets skull” om några dagar OM hältan återkommer men det känns som sagt inte juste att uppta en tid på det viset och sedan kanske ringa och avboka samma dag.

Så i stället får jag ringa om läget förändras för vis av tidigare erfarenhet så kan det mycket väl bli så.

Då Vicke var halt förra våren var det ju precis så händelseförloppet var; han kändes halt i ca 4 dagar, därefter red jag 3 pass där han inte kändes halt för en sekund och sedan blev han halt igen och behandlades och vilade ”i en evighet”.

Nu är ju Vicke en häst som är väldigt lätt att känna hälta på, inte för att han har världens trav men den är väldigt distinkt och jämn.

Efter morgonens longering red jag i 20 minuter utan att känna ett enda ”felsteg” så vi får som sagt se vad det blir av detta….förhoppningsvis inget men jag kommer  inte att vara avslappnad en sekund under många dagar framöver. Tyvärr.

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Emelie

    Hade det varit jag, så hade jag nog låtit honom vila veckan ut, bara för att ge lite marginal och extra återhämtningstid.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>