Speciella annonser del 572: trasiga saker

Har noterat vad jag upplever som en ny trend; inte bara säljer man smutsiga och totalt utslitna saker som jag har berättat om förut utan det är väldigt vanligt att man säljer saker som är trasiga med motiveringar som ”går lätt att laga”.

Jag funderar på om denna trend kanske beror dels på att vi blir mer och mer vana (och har RÅD med) slit-och-släng-mentalitet men dels kanske också för att många idag inte vet hur man tex syr?

Jag ser hur många annonser som helst på saker där sömmar har släppt och dylikt och det känns verkligen som att säljaren antingen inte VET hur hen ska laga detta eller inte VILL HA saker som inte är i perfekt skick?

Samma med mobiltelefoner där skärmar är repade eller rent av spruckna; i stället för att byta ut glaset som säljer man telefonen.

Är detta något ni också känner igen?

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Emelie

    Jag tycker det är en positiv utveckling! Att marknaden för att återanvända och laga har blivit större. Numera är det värt att lägga ut annons på t ex trasiga täcken (med viss måtta) och du kan få intressenter. Tidigare så slängdes sakerna så fort de gått sönder.

    Ang mobiltelefoner, när jag bytte skärm kostade det lite mer än hälften av vad en ny kostade, så visst tänkte jag i de banorna, men till syvende och sist så hade jag inte råd med en ny.

    Svara
    • Birgitta

      Jag tycker också att det är bra att saker återanvänds och inte bara kastas men om det beror på att ägaren inte VET hur man lagar ens den enklaste sak utan hellre köper nytt så är det sorgligt och då blir det ändå ingen direkt vinst för miljön.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>