Inte bara jag som suckar trött ibland

ho

Ni vet hur irriterad jag ibland har blivit när Vicke har ”käkat glosoppa till middag” inne på en tävlingsbana och glott på en skylt, en människa eller något annat som har fått honom att slira omkring.

Jag VET ju så klart att detta verkligen inte är världsunikt på något vis och nickar instämmande när jag läser följande blogginlägg från en duktig ryttare med en häst på Intermediere-nivå:

Starten med D  igår gick åt helskotta. Jag citerar en av domarna: ”Bättre lycka nästa gång.” Det finns inte så mycket att analysera mer än att D måste få se banan innan start. Tävlingsbanan var i ett separat ridhus från framridningen. Den dörren som man går in i precis innan start (själva sargdörren) var det mest obehagliga D varit med om, fast det märkte hon inte förrän vi hade fått startsignal. Hon skulle minsann inte passera den där dörren, vilket resulterade i ett protokoll med allt från 8:or till 0:or… Kontraster! Slutprocenten blev 57,7 procent. 
Jag ser starten som en erfarenhet och en lärdom av att D måste ridas på banan kvällen innan start, för att vänja sig vid miljön. Även den mest välutbildade och erfarna hästen kan bli skraj ibland!

Som en parentes har jag tävlat Vicke i detta ridhus 2 gånger.

Första gången var allra första gången jag tävlade Vicke över huvud taget och jag minns bara att jag tänkte ”låt det ta slut” under hela den hemska ritten då jag höll på att skumpa av hästen.

Andra gången var i höstas då Vicks påstod att en reklamskylt skulle äta upp honom om han gick nära den….suck…

Men det är ändå en tröst att ovan kan hända på alla nivåer och att det bara är att bita ihop och träna vidare!

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Madeleine

    Ha, det kan bara vara på Sydslätten!
    Dörren man rider in genom är egentligen en drake, och drakarna gömmer sig lite här och var i väggarna.
    Min absolut sämsta ritt någonsin, 50 proc

    Svara
  2. Sara P

    Intressant att många så pass rutinerade hästar reagerar på samma sätt! Ser dörrarna där ut på något speciellt/annorlunda sätt? Eller finns det helt enkelt en drake gömd i väggen? 😛

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>