Inte bara jag som tävlade igår

Ser att min fd häst Archie också har varit ute och luftat sig och liksom Vicks knep han en röd rosett, i LB:2 på 64 % på lokal tävling.

Att Archie, som jag för egen del ”dömde ut” som tävlingshäst fortfarande tar placeringar, snart 4 år efter att jag sålde honom (osedd!!!!) till en ridskola kunde inte glädja mig mer- det är ett utomordentligt betyg enligt mig!

6 kommentarer Skriv kommentar

    • Birgitta

      Ja, verkligen. Han har faktiskt tävlat hela tiden han varit på ridskolan och tagit en del placeringar, även på ”riktiga” tävlingar och inte bara sådana som ordnas för lektionshästarna.

      Sedan tycker jag att det är trevligt att lektionsryttare får denna chans och uppmuntran om de är intresserade.

      Svara
  1. Maria

    Japp, han står här någon kilometer från mitt hem och min pålle. Jag brukar peta honom på nosen och säga hej ibland och han ser ut att må finemang (Ja, Häst-Sverige är pyttelitet).

    Svara
    • Birgitta

      Det gläder mig att höra men jag är inte förvånad.

      Jag har ju själv haft häst på en stor (likvärdig?) ridskola i över 20 år och vet hur väl hästarna tas om hand.

      Hästarna är ju både ridskolans levebröd och reklampelare utåt så de har allt att förlora och inget att vinna på att inte sköta dom som de ska.

      Och skulle hästarna inte skötas så finns det bokstavligen hundratals människor som SER detta varje dag till skillnad från vissa enskilt ägda hästar i ”bushen” som kan fara hur illa som helst utan att det märks.

      Svara
  2. JohannaB

    Vad roligt att han mår och går bra!
    Och vad roligt det är att ridskolorna låter sina ekipage få vara ute och tävla!

    Svara
    • Birgitta

      Jag tror att det är ett bra sätt om man vill behålla elever som vill utvecklas och som kanske annars hade tröttnat eller börjat rida som medryttare eller dylikt i stället.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>